Raf van de Riet
  4. Doelpunt

Sami Bouhoudane
  5. Wedstrijdverslag

Na de prima competitie ouverture tegen Vitesse (5-1 overwinning), stond de uitwedstrijd tegen Alphense Boys op het programma. De enige niet-BVO ploeg op het hoogste niveau van de O15-competities. Een team die de competitie toevalligerwijs óók met een 5-1 overwinning startte, want NAC Breda werd puntloos weer naar Brabant gestuurd. Vorig weekend verloor het team echter ruim (4-0) van Sparta Rotterdam, waardoor het op de ranglijst de derde positie innam. Achter de enige twee ploegen die nog foutloos waren tot nu toe: Sparta die al twee competitiewedstrijden won én PSV die door omstandigheden vorig weekend niet in actie kwam. Zou PSV het sterke optreden tegen Vitesse nu een vervolg kunnen geven?

PSV had een geweldige start en kon na 30 seconden al op voorsprong komen toen Sami Bouhoudane bijna raak schoot, maar de bal een tegenstander schampte en daardoor rakelings naast ging. PSV was in die beginfase oppermachtig. Het duurde tot de 8e minuut voor de eerste goal viel. Aanvoerder Onesime Zimuangana zette goed druk op de keeper van Alphense Boys en bemachtigde zo de bal waarna het een koud kunstje was om te scoren. PSV verzuimde door te drukken en liet wat kansen en mogelijkheden onbenut. En dan weet je dat de bal maar een keer verkeerd hoeft te vallen. En dat gebeurde dus ook. Een voorzet van Alphense Boys kwam op de hand van een PSV-speler en de scheidsrechter gaf vervolgens een penalty aan de thuisploeg. Een penalty die benut werd en zo stond het ineens 1-1. PSV zette het gelukkig snel weer recht. Een voorzet van Onesime kwam voor de voeten van Raf van de Riet die goed binnenschoot: 1-2. PSV verzuimde de score voor rust uit te bouwen en het duel in het slot te gooien.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde: PSV dat de kansen creëerde, maar vergat het duel te beslissen. Alphense Boys hoopte op een verrassing. Pas in de 58e minuut besliste PSV het duel toen Onesime goed doorging en de bal aflegde op Sami Bouhoudane die hard de 1-3 binnenschoot. Dezelfde Sami schoot iets later nog hard op de kruising. Waarna Robin van Duiven in de slotminuut, na prima voorbereidend van Thijs Jansen, de eindstand op 1-4 bepaalde.

Zo bleef PSV O15 ongeslagen en volgt komend weekend het thuisduel tegen Feyenoord.

Opstelling: Niek Janssen; Brian van den Boogaard, Sven van der Plas, Wessel Kuhn (40' Floris Bos), Raf van de Riet; Tijn Vergeldt (50' Merijn van de Wiel), Isaï Middag (50' Jordy Bawuah, 65' Robin van Duiven), Eus Waayers (65' Thijs Jansen), Nicolas Verkooijen; Onesime Zimuangana (c), Sami Bouhoudane (65' Elisha Ghartey).

Gele kaarten: Sven van der Plas, Raf van de Riet en Jordy Bawuah