6-0
19 september, 00:00
PSV D2 logo
RBC Roosendaal D2 logo

PSV D2 zit op ramkoers voor een mooi voetbalseizoen. Ga maar na: drie wedstrijden gespeeld, negen punten en een doelsaldo om de vingers bij af te likken. PSV schoot er in drie wedstrijden maar liefst 20 in en incasseerde zelf geen één tegendoelpunt. Prachtige cijfers en terecht heerste er na afloop een jubelstemming maar ho, het seizoen is nog lang. Héél lang! Voor de D2 is het vooral zaak om het goede spel van de laatste weken vast te houden.
    Zaterdag lukte dat uitstekend, met wederom een betere tweede dan eerste helft. De D2 moest het doen zonder Mink Peeters (blessure), Mats Grotenbreg en Danté Rigo (beiden uitgeleend aan de D1). Vanuit de D3 was Cody Gakpo overgekomen om de bank op peil te houden. Grandioos voetbalweer zaterdag trouwens. Nauwelijks wind, een mooi zonnetje, het veld een beetje vochtig en twee teams die er zin in hadden. Het begin is voor de Roosendalers die binnen de minuut al een goede kans krijgen waar Aaron prima op reageert. Langzaam maar zeker schuift het spel op richting het doel van RBC en kan PSV via Ertem Bölükbas, Giovanni Nicolaas en Joey Konings wat speldenprikjes uitdelen. Die speldenprikjes zorgen er wel voor dat PSV feller op de bal zit en de combinaties beginnen te lopen. Uit één van die combinaties mag Ties van den Eijnde op het RBC-doel vuren, maar zijn schot gaat naast. Dan de elfde minuut, de eerste echte grote kans. Matthias Verreth speelt zich goed vrij en schiet hard op het doel. De keeper van RBC redt echter goed. Meteen daarna is RBC aan de beurt en verwerkt Aaron wederom prima een lastige bal. RBC staat achterin goed, geeft PSV weinig ruimte om te voetballen en zorgt met counters af en toe voor gevaar. Een aantrekkelijke wedstrijd derhalve! Net als er een wat rommelige fase aanbreekt waarin PSV veel onnodig balverlies lijdt, opent Ties op Joey die uitstekend doorzet en de bal panklaar voorgeeft op Matthias. Matthias schuift de bal onberispelijk binnen en zorgt voor de 1-0. De ban is gebroken, want RBC is nog niet bekomen van de openingstreffer of Matthias lepelt, na zich van drie verdedigers te hebben ontdaan, fraai de bal over de RBC-keeper en zorgt voor de 2-0. Na die tweede goal volgt een goede periode voor RBC. De verdediging van PSV, met aanvoerder Koen Vos in het centrum, heeft de handen vol aan een aantal goede uitbraken. Jeroen Swinkels valt op door de rechterspits van RBC weinig ruimte te geven. PSV kan er in die eindfase alleen via een mooie opkomende actie van Ymanuel Hurkmans op slag van rust nog even uitkomen.
    RBC zet het snelle countervoetbal van net voor de pauze ook na rust voort en krijgt in het begin opnieuw wat aardige kansen. De eerste PSV-kans is voor Joey die sterk alleen doorgaat op de keeper, maar de redding van de goalie van RBC is even sterk. Een minuut later is Matthias opnieuw dicht bij een doelpunt. Cody stuurt Matthias goed weg en de Belgische spits krult de bal vóór de opkomende keeper op de paal. Halverwege de eerste helft, PSV heeft het heft dan volledig in handen, komt PSV op 3-0. Matthias kopt door op Ertem die alleen op de keeper afgaat en onhoudbaar de derde treffer binnenschuift. Dan gaat het snel. Matthias prikt de 4-0 binnen na een pass van Joey, Zohair Labyad schiet nummer vijf hoog binnen na voorbereidend werk van Gio en Twan Demin zorgt met een mooie omspeelbal voor de 6-0. Aaron heeft dan al een tijd niets meer te doen en ook verdedigers Roel van Linschoten, Jeroen, Ties en Ymanuel zorgen er voor dat RBC niet meer over de middenlijn komt. Prima zege, goed voetbal en volgende week naar Geldrop voor hopelijk wederom een leuke pot voetbal.