1-0
19 augustus, 00:00
ADO den Haag 013 logo

Deze eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld in drie periodes van 25 minuten.

In het begin van de wedstrijd waren partijen aan elkaar gewaagd. ADO ging direct in de aanval maar creëerde geen echte kansen. De eerste mogelijkheid voor PSV was in de achtste minuut. Jayden schoot hard in maar de keeper van ADO keerde het schot. PSV ging daarna steeds slordiger spelen. ADO wist in de eerste periode ook nauwelijks kansen te creëren zodat de stand na 25 minuten nog 0-0 was.

PSV begon beter aan de tweede periode. Na een diepe bal van Joost speelde Jayden de bal over de keeper van ADO. De bal miste via een speler van ADO en de paal het doel. Enkele minuten later ging een afstandsschot van Mohamed net over het doel. PSV ging daarna beter combineren maar creëerde geen echte kansen. ADO liet zich korte tijd terugdringen maar kwam daarna onder de druk van PSV uit. De beste kans in deze periode was echter voor PSV. Joost veroverde op het middenveld de bal en speelde de bal op Niek. De voorzet van Niek werd door Jayden net naast gekopt. De stand na de tweede periode was dan ook 0-0.

In de derde periode ging het tempo omhoog. De eerste mogelijkheid van PSV werd door de keeper van ADO gekeerd. In de 57e minuut schoot een speler van ADO de bal tegen de lat. Vier minuten later deed Heritier hetzelfde na een mooi combinatie tussen hem en Luuk. Lang zag het er naar uit dat deze wedstrijd doelpuntloos zou eindigen maar in de 62e minuut was het dan toch PSV die scoorde. Heritier omspeelde de keeper van de bezoekers en legde de bal terug op Niek. Niek schoot de bal laag binnen, 1-0. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd had PSV een overwicht. Toch had ADO de beste mogelijkheid om te scoren. Het schot van een ADO-speler ging echter via Robin en de paal niet in het doel zodat de eindstand 1-0 werd.

Peter Strijbosch, Thomas Cox, Nigel Lonwijk, Emmanuel Matuta, Heritier Bora Deyonge, Joost de Schutter, Jayden Braaf, Mathijs Tielemans, Jur Clabbers, Djurre Verschut, Jeremy Antonisse, Luuk van der Burgt, Joep Munsters, Mohamed Nassoh, Niek Munsters, Robin Verhoeven, Amin Doudah.