PSV O13 - AZ JO13-1

 1. vrijdag 19 mei 15:30

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Einde verlenging: 1-2

 4. Het Verslag


  Vandaag de finale voor de beker voor PSV O13. De wedstrijd zal gespeeld worden in het stadion van PEC Zwolle., als afsluiting van het trainerscongres. Dus alle toptrainers uit Nederland kunnen vast gaan scouten voor de talenten die er snel aan zullen komen. Helaas is het gekozen tijdstip niet ideaal voor ouders, supporters en vrijwilligers. Dus er moest de laatste dagen door deze mensen nogal geregeld worden om er toch bij te kunnen zijn. Maar gelukkig is het voor velen toch gelukt en doordat er ook veel trainers blijven zitten, spelen de teams voor een mooie volle tribune.

  AZ geeft meteen vol druk naar voren en probeert zo PSV vast te zetten. PSV heeft hierdoor moeite om aan het voetballen te komen en moet te snel de bal weer inleveren bij de spelers van AZ. Enkele kleine kansjes zijn er dan ook meteen voor AZ maar gelukkig staat het Alkmaarse vizier nog niet op scherp. Toch is het PSV dat in de 13e minuut op een voorsprong weet te komen. Jaivy Lourens passeert zijn directe tegenstander en haalt zo de achterlijn. Hij brengt hierna de bal strak en hard voor het doel. Het is nu een klein kunstje voor Chahid el Allachi om de bal binnen te schuiven. Iets teen de verhouding in op het moment, maar PSV gaat aan de leiding. Hierna is het AZ dat de bovenliggende partij blijft. Echt uitgespeelde kansen levert dit niet op. Het blijft hoofdzakelijk bij schoten van afstand die over of langs gaan. In de 25e minuut is het dan toch raak voor AZ, met een mooie actie en daarna een goed schot vindt Niekel van AZ het doel. Net voor rust nog enkele grote kansen voor Alkmaarders, maar ook die gaan er gelukkig niet in.

  Tot rond de 40e minuut blijft AZ oppermachtig. Dit is voor trainer Tim Wolf het sein om één en ander om te zetten. Dit resulteert snel in effect. Want in de 49e minuut schiet Ruben van Bommel vol op de paal. PSV komt langzaam beter in de wedstrijd. Ook nu kleine kansjes voor PSV, maar ook AZ blijft het proberen. Maar het wordt steeds meer een wedstrijd en het ziet er steeds meer naar uit dat we zullen moeten gaan verlengen. Twee keer 7.5 minuut extra speeltijd.

  PSV gaat vol op de aanval, enkele voorzetten komen goed voor het AZ doel, maar zijn elke keer weer een prooi voor de AZ doelman. Een vrije trap van PSV wordt met een omhaal zelfs van de doellijn weggehaald. En enkele minuten later is het weer een inzet van PSV die net voor de lijn wordt weggetrapt. Zo is er ook in de eerste verlenging niet gescoord. Krijgen we strafschoppen of komt er nog een doelpunt is nu de vraag bij velen. Een voorzet van AZ wordt weggewerkt door de PSV verdediging. Het spel gaat op en neer, beide teams proberen het. Maar in de 73e minuut komt dan toch de genadeklap voor PSV, na een voorzet is het Kwakman die voor AZ weet binnen te koppen. Met nog twee minuten te gaan probeert het PSV nog wel, maar de tijd is er te kort voor.

  Al met al kunnen we concluderen dat AZ de verdiende winnaar is over de gehele wedstrijd gezien. Maar zoals PSV langzaam beter in de wedstrijd kwam belooft de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland een waar spektakelstuk te gaan worden. Geloof maar dat beide trainers de beelden gaan bestuderen en kijken wat men anders kan doen. Waar en wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend. Maar houd hiervoor de PSV.nl/jeugd in de gaten.