3. Doelpunt

Ruben van Bommel
  4. Wedstrijdverslag

Het Verslag

PSV O13 heeft afgelopen week een goede prestatie geleverd door derde te worden op een Internationaal toernooi in Spanje. Hieraan deden grote clubs mee zoals FC Bayern München, Valencia en Atlético Madrid. Maar vandaag moet er weer gestreden worden voor het kampioenschap in de competitie. Voor deze wedstrijd moet er worden afgereisd naar Maastricht, waar MVV de tegenstander zal zijn. Voor beide teams staat er veel op het spel. PSV heeft de punten nodig op weg naar het kampioenschap en MVV vecht tegen degradatie.

Vanaf het begin is meteen is duidelijk dat PSV de bovenliggende partij is. Maar het enige probleem is dat de bal er niet in wil. En zolang het 0-0 blijft is er hoop voor de Limburgers die stug verdedigen. Het tempo bij PSV is te laag om de defensie van MVV kapot te spelen. In de 26e minuut is het dan toch eindelijk raak. Een vrije trap van Milan Govaers gaat op doel en maakt net voordat de doelman de bal wil pakken nog een stuiter en rolt hierdoor binnen. Het is niet het mooiste doelpunt maar geeft wel veel opluchting. Eigenlijk direct uit de aftrap is het MVV dat voor de eerste keer ten aanval gaat. In de 16 meter ziet de scheidsrechter een overtreding en legt de bal op de stip. Ondanks dat Kjell Peersman er dit jaar al enkele heeft gestopt, heeft hij nu geen kans en is het 1-1. Met deze stand wordt ook de rust bereikt.

In de 36e minuut is het wederom Govaers die weet te scoren, een corner die eigenlijk te ver is komt voor de voeten van Milan die verwoestend uithaalt en de bal met één streep tegen het netje doet belanden. 1-2. Het verzet van MVV was gebroken, daarom wisten Ruben van Bommel en twee keer Jesper Uneken de score nog verder uit te breiden naar 1-5.

Na deze wedstrijd kan PSV zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd. Op dinsdagmiddag 2 mei om 17:00 uur heeft PSV nog één punt nodig om de titel binnen te halen. Helaas wel weer een uitwedstrijd deze keer tegen VVV-Venlo. Toch verwachten de spelers veel supporters die bij deze wedstrijd aanwezig zullen zijn om het team te steunen.