2-7
19 april, 00:00
FC Eindhoven D3 logo

Na de glorieuze winst op Tweede Paasdag in Hoogstrate, werd er zondag weer 'gewoon' vriendschappelijk gevoetbald. Onder schitterende omstandigheden overigens, want de zon scheen uitbundig en de velden van EVV Eindhoven lagen er blakend bij. Maar een echte wedstrijd werd het niet aan de Velddoornweg. In drie helften van 20 minuten werd het uiteindelijk 7-2, waarbij PSV het alleen in de tweede helft even moeilijk kreeg toen er vrij plotseling twee doelpunten achter elkaar vielen. Verder was het krachtsverschil, zoals vaker dit seizoen, te groot om van een gelijkopgaande strijd te kunnen spreken. PSV hield het achterin weer zo dicht als Noord-Korea de grens met Zuid-Korea en het middenveld wervelde als de eerste orkaan van het seizoen in het Caribisch gebied. Eindhoven beperkte zich vooral tot massaal verdedigen rondom de zestien meter en PSV moest het vooral hebben van snelle uitvallen. Uitvallen die in veel gevallen lonend waren, hoewel met iets meer precisie een hogere uitslag niet onbillijk was geweest. Maar het is lastig voetballen als je zelf steeds het spel moet maken en daardoor wellicht iets té gretig op zoek gaat naar doelpunten. Maar waar hebben we het over?
    Volgende week staat Willem II te wachten, altijd een tegenstander waar het op het scherpst van de snede gaat. Dat wordt gegarandeerd een heel andere wedstrijd dan vandaag tegen Eindhoven. Er zal meer worden gevergd van de slimheid en creativiteit van PSV, maar in Hoogstrate is gebleken dat de ploeg met dié druk heel aardig kan omgaan.

Doelpuntenverloop:
    2e min/ 1e helft: 0-1. Ingooi Joey Konings op Zohair Labyad. Zohair hoog door op Mats Grotenbreg en Mats in de loop over de keeper.
    11e min: 0-2. Giovanni Nicolaas neemt corner, Zohair maakt omhaal en bal komt hoog bij tweede paal waar Joey inkopt.
    (13e min. Bal van Danté Rigo op de lat)
    1e min./ 2e helft: 0-3. Wedstrijd is koud begonnen of Giovanni zet Matthias goed vrij voor de keeper. Matthias heeft alle tijd een gaatje te kiezen en ranselt de bal medogenloos binnen.
    9e min: 0-4. Snelle omschakeling PSV. Joey op sprintende Matthias, schudt tegenstander af en legt rustig breed op Giovanni die alleen nog de bal over de doellijn hoeft te schuiven.
    12e min: 0-5. Matthias speelt vier of vijf man uit en prikt koel de 0-5 binnen.
    15e min: 1-5. Vrije trap van Eindhoven stuit voor Aaron op en schiet er langs.
    20e min. 2-5. Uit een corner valt de bal in strafschopgebied. Duw- en trekwerk en bal wordt binnengeschoten.
    6e min./ 3e helft: 2-6. Matthias fel op rechts, zet Zohair vrij en geeft op juiste moment de pass. Zohair schiet binnen.
    18e min: 2-7. Prima pass van Mink Peeters op wegsprintende Matthias. Schudt tegenstander af en schuift koelbloedig binnen.
    (in blessuretijd wordt doelpunt van Mats wegens buitenspel afgekeurd. Dubieus.)