3-0
19 april, 00:00
PSV C2 logo
FC Twente/Heracles C2 logo

Voor PSV C2 stond er vandaag een thuiswedstrijd op het programma tegen de combinatie van FC Twente en Heracles Almelo. Deze ploeg werd eerder dit seizoen ook al bespeeld tijdens een toernooi en toen bleek het een stugge ploeg, de mannen waren dus gewaarschuwd.

Dit onthield PSV goed want al vanaf de aftrap begon men scherp en geconcentreerd. De bal kwam bij Memphis die Nabiu niet voor de laatste keer deze middag diep stuurde. Nabiu weet de bal met een prachtige aanname richting doel te toucheren en schiet op de lat. Kort hierna scoort Albian, maar dit blijkt in buitenspelpositie te gebeuren en dus gaat het feest voorlopig niet door. Na 4 minuten spelen is er alweer de volgende kans voor de Eindhovenaren. Wederom een goede pass van Memphis op Nabiu, hij trekt voor maar Albian weet deze aanval niet tot doelpunt te promoveren. Hierna krijgt Willem uit een corner nog een kopkans die naast gaat en is het via een prachtige combinatie Memphis die over lobt na voorbereidend werk van Nabiu en Albian.

In de 17de minuut is het dan toch raak. Memphis raakt uit een directe vrije trap van ongeveer 25 meter via de keeper nog de lat, maar Albian is er als de kippen bij om te scoren en dus de dik verdiende voorsprong op het scorebord te brengen. Er blijven wat kansen komen voor PSV maar het is wachten tot de 29ste minuut voordat het 2-0 wordt. Nabiu weet de bal binnen te werken na een scrimmage voor het doel van de Tukkers. Hierna wordt de rust simpel bereikt.

Na rust start PSV goed en gaat het verder waar het voor de rust gebleven was. Dit resulteert in minuut 42 tot de 3-0 van Memphis die zijn goede spel beloond ziet worden. Uit een goede pass van Menno neemt hij de bal mooi buitenkant voet mee en rondt af met een fraaie lob. Er volgen kort achter elkaar nog 2 goede kansen voor Issy en en Menno maar zij weten net niet te scoren. Hierna wordt het spel van PSV minder omdat te veel jongens hun eigen wedstrijd gaan spelen en onnodig met de bal gaan lopen. Toch blijven er nog wat kansen komen maar de score wordt niet verder uitgebouwd. Het is zelfs dat Zeus vandaag een goede wedstrijd keepte, anders had er zo maar een tegendoelpunt geincasseerd kunnen worden. Met Zeus, Jordy en Aron van de D 1 uiteindelijk weer in het team werd een leuke overwinning geboekt die eigenlijk hoger had moeten zijn.