Isaac Babadi
  2. Wedstrijdverslag

PSV O15 haakt aan bij bovenste plekken

Op een doordeweekse dinsdag traden PSV O15 en AZ O15 op De Herdgang aan voor hun zesde competitiewedstrijd. Uit de voorgaande vijf partijen haalde AZ drie punten meer dan PSV. Om de aansluiting bovenin te behouden was een thuisoverwinning voor het team van trainers Edwin de Wijs en Anthony Lurling essentieel.

Na een indrukwekkende minuut stilte, was de eerste mogelijkheid ook meteen al in de eerste minuut toen Matteo Dams in kansrijke positie naast schoot. In de tegenstoot was het ook AZ dat zijn tanden liet zien door hard in het zijnet te schieten. Het spel golfde op en neer met een iets sterker PSV. Dat in de achtste minuut wederom kansrijk was, maar zag dat Isaac Babadi net geen medespeler kon bereiken in het Alkmaarse doelgebied. En ook nu was het AZ dat in de eerstvolgende tegenaanval dreigend was toen een voorzet van de snelle linksbuiten voorlangs ging. Vier minuten later zwijnde AZ. Isaac Babadi gaf goed voor waarna Yaël Gil y Muinos de bal goed verlengde. Deze ging ook voorbij aan de keeper, maar helaas stond er nog een Alkmaarse verdediger op de doellijn. Ook de rebound van Ruben van Bommel trof geen doel. Zo creëerde PSV in de beginfase aardig wat kansen en daar ging het ook mee door na het eerste kwartier. Na een vlotte één-twee tussen Iggy Houben en Jesper Uneken voorkwam een AZ-speler ternauwernood verder gevaar. En na twintig minuten lag Jesper de bal fraai met zijn hoofd terug op Isaac die hard uithaalde, maar zag dat de AZ-goalie even fraai de bal keerde. De terugvallende bal werd daarna door dezelfde Isaac wild overgeschoten. Net als eerder in de wedstrijd was AZ in dezelfde minuut ook weer gevaarlijk. Via een hakbal werd een AZ-speler vrij voor doelman Kjell Peersman gezet, maar Kjell reageerde zeer attent en blokte de inzet. De laatste mogelijkheid in de eerste helft was voor Ruben van Bommel die na een lange aanval de bal net naast krulde. Zo gingen beide ploegen na een goede, aantrekkelijke eerste helft de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft startte PSV goed. Ruben stak Matteo weg op links, maar diens harde voorzet bereikte geen medespeler. In de 40e minuut was het dan eindelijk wel raak. Lars Putters pikte de bal op eigen helft op, stuurde Iggy meteen de diepte en Iggy gaf de bal op het juiste moment breed op de mee opgekomen Isaac, die van randje zestien rustig de bal tegendraads in de rechterhoek schoof: 1-0. Ook na de openingstreffer was PSV de ploeg met de betere mogelijkheden. Maar had het de pech dat in dezelfde minuut tot twee keer toe een hard schot van Iggy door de doelman gekeerd werd en beide keren de rebound net niet door Jesper werd afgerond. In de slotfase nam AZ meer risico waardoor de thuisploeg meer ruimte voorin kreeg. Omdat de eindpass vaak net onvoldoende nauwkeurig was, bleef de magere voorsprong van één doelpunt op het scorebord staan. In de voorlaatste minuut was Jaivy Lourens heel dichtbij de 2-0, maar hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van de opgestoomde Milan Govaers binnen te glijden. In de laatste minuut kreeg AZ nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar met een katachtige reflex tikte Kjell een gevaarlijke vrije trap tot corner. Deze werd in de zestien gepompt waarna Kjell wederom zich moest strekken om de gelijkmaker te voorkomen.

Na wat blessuretijd floot de goed fluitende scheidsrechter eindelijk af waarna PSV terecht als winnaar van het veld stapte. Een prima wedstrijd lag het vandaag op de mat met niet alleen goed voetbal, maar ook als sterk collectief optredend. Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Kjell Peersman, Livano Comenencia, Milan Govaers, Yaël Gil y Muinos, Koen Jansen (55/Julian Kuijpers), Lars Putters, Matteo Dams, lsaac Babadi (68/Shi-jon Martina), Iggy Houben (65/Sven Simons), Jesper Uneken (55/Jason van Duiven), Ruben van Bommel (55/Jaivy Lourens).

Gele kaart: Lars Putters