1-3
19 maart, 00:00
NEC/FC Oss O14 logo
PSV C2 logo

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen N.E.C op het programma. Door de trainer werd in de wedstrijdbespreking duidelijk gemaakt hoe belangrijk deze wedstrijd is, het is afhaken of mee blijven doen. N.E.C. begon goed gegroepeerd aan de wedstrijd, hun opzet was duidelijk, proberen om de ruimtes klein te houden en dan zelf via de lange bal snel eruit te komen. PSV had in het begin van de wedstrijd moeite met de kleine ruimte, en kon de ruimte op het veld niet vinden. Na 15 minuten kreeg PSV meer grip op het spel van N.E.C. . In de 20 minuut kwam de bal uit een vrije trap vanaf de zijkant voor het doel, de N.E.C. verdediging wist in 1e instantie de bal nog weg te werken, maar Cody was zeer attent en met een schot van 20 mtr via de onderkant van de lat was het 0-1. Na 25 minuten kwam N.E.C. voor de eerste keer voor het doel van keeper Arne, maar het afstandsschot van 25 meter ging ruim over. Na 32 minuten kwam James mee naar voren zijn schot belande boven op de lat, ook Cody kreeg in de laatste minuten van de 1e helft nog een kans, deze werd keurig gestopt door de keeper van N.E.C. . PSV kan gaan rusten met een 0-1 voorsprong.
    De trainer haalde in de rust nog maar eens aan dat de eind pass beter moest, het veldspel was goed maar net de laatste pass was nog niet goed genoeg om nog gevaarlijker te worden.
    De 2e helft begon zoals de 1e helft geëindigd was, een goed voetballend PSV en een op de counter loerend N.E.C.. Amar probeerde het in de 47 minuut maar eens met een schot op doel, die door de keeper van NEC netjes gestopt werd. In de 49e minuut benutte Baggio de ruimte die hem gegeven werd, hij maakte snel veel meters en gaf toen een goede pass op Yasin die 2 man passeerde en de bal vanuit de achterlijn terugbracht richting de penaltystip waar natuurlijk Cody stond, zulke kansen zijn wel aan hem besteed dus stond de 0-2 op het scorebord. 1 Minuut later was het alweer Cody die goed reageerde op een mooie diepte pass van Robin 0-3. Ook na de -0-3 bleef PSV de betere ploeg al werd NEC feller in de duels, maar dankzij de heel goed spelende Armando kwam de fysiek sterke spits niet in zijn spel. In de 68e minuut kwam NEC via de zijkant opzetten en kon NEC scoren door een voorzet die keurig ingekopt werd en waarop Pepijn geen kans had 1-3.
    Een keurige overwinning voor de boys van PSV C2 , en hiermee komen ze weer langs Ajax op de gedeelde 1e plaats van de ranglijst. Nu gereedmaken voor de toernooien van Texel , en voor sommige spelers het toernooi in Turkije, daarna de draad weer oppakken voor het vervolg van de competitie te beginnen met de wedstrijd op zaterdag 6 april tegen Twente.

Arne Leekens (35’ Pepijn Vonk), Jordan Teze (60’ Lars Dickens), James Fofana , Armando Obispo, Ruud van Breemen, Baggio Wallenburg, Robin Schoonbrood, Justin Lonwijk, Amar Catic ( 54’ Steven Bosman), Cody Gapko, Yasin Aalilou.