FC den Bosch D2 - PSV D2

 1. zaterdag 19 maart 00:00

  De Uitslag

 2. kampioen!
  Met vlag en wimpel Kampioen!

  Den Bosch D2 – PSV D2
  19 maart 2011
  1-8

  De wedstrijd
  Toch met iets meer spanning in de benen dan normaal, maken we ons op voor de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Natuurlijk de D2 zal kampioen worden, ruim voor het eind van de competitie en al een straatlengte voor. Maar zoals Hanneke naast me zegt, je moet het toch elke keer maar weer even doen.

  Met een heerlijk vroeg lentezonnetje zal de kampioenswedstrijd gespeeld worden op het knusse complex van Den Bosch. Thuis hadden we eenvoudig gewonnen met 7-1 doordat Den Bosch fris aanviel maar vergat de verdediging dicht te houden. Maar… DB staat knap tweede en het kan vandaag dus ook best een heel andere wedstrijd worden.

  Onze D2 lijkt toch wat nerveus te beginnen. Wat meer foutjes in de passing dan gewoonlijk en DB komt gevaarlijk door. Nadat Ruud goed naar voren is getrokken valt er achterin een gaatje, en kan DB gevaarlijk worden over rechts. Met een uiterste krachtsinspanning kan alleskunner Jordan het gaatje dichten. Nog een paar keer wat optimistisch uitverdedigen en DB krijgt nog wat kansen. Als toch zo vaak dit seizoen, de ballen gaan er niet in. Dat zegt ook veel over het verdedigingswerk en vooral onze keepers Pepijn en Arne die er keer op keer staan als het moet.

  De D2 herstelt zich en trekt het spel naar zich toe. Het krachtsverschil blijkt dan toch groot te zijn. Over de vleugels zijn Steven en Amar keer op keer hun directe tegenstanders te snel af. Het middenveld wordt in bezit genomen waar Hus, Baggio en Robin goed samenwerken en het spel vakkundig verdelen.

  Mooi aan het spel van de D2 is dat er veel variatie te zien valt. Zo ontstaat de eerste kans als James als rechtsback opstoomt naar de achterlijn (zoals James dat als geen ander kan), de bal voorlegt maar de bal net voorbij alles en iedereen vliegt. Even later is het wel raak.

  Goed uitverdedigd, Hus pakt de bal op, door naar Baggio en die weet met een splijtende pass Amar te lanceren. Ons fenomeen Amar flitst erlangs en vindt Cody die zijn enorme doelpuntenproductie weet uit te breiden met weer een doelpunt. Steven laat zich ook zien aan de andere kant, een rush naar het doel en de verdediger van DB is net te laat om de bal te onderscheppen en hup Steven vliegt over het uitgestrekte been. De bijzonder goed leidende scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Hus zet zich achter de bal en op techniek rustig het hoekje in: 0-2.

  Het tempo gaat nog wat omhoog en DB begint naar adem te happen. Achterin is het rondspelen tot kunst verheven. Armando heerst daar als een veldheer en Pepijn kan de bal vrijwel altijd kwijt op Armando of anders op Jordan.

  Voorin poogt Cody na een wippertje van Hus met een omhaal van zo’n 20 meter de goal van de eeuw te maken maar niet alles kan altijd lukken natuurlijk. De kansen rijgen zich aaneen. Aan de andere kant laat DB zich ook zien, en voetbalt fris mee. Net zoals op de Herdgang graven de DB-ers zich niet in en dat is een compliment waard voor deze leuke ploeg. Dat betekent dus ook ruimte voorin en dat is met onze snelle vleugels een groot gevaar. Amar snelt er weer eens langs, voorzet en DB weet achterin alleen nog maar de bal in eigen doel te werken. Aan de andere kant weer Steven, de bal komt voor, wat flipperkast werk en het laatste station is Robin die ook zijn goaltje mee kan pikken. Toch al 0-4. Scheidsrechter fluit voor de rust.

  Met Arne op de goal, Luc achterin en Roland op de linksvoor gaat PSV in de tweede helft onverdroten door. In fasen wordt nu het beste spel gespeeld van de dag op de toch lastige grasmat. Het combinatiespel dat dit jaar het kenmerk van de D2 is geworden, krijgen we van de kant weer te zien. De vijfde goal valt alweer snel als Amar (de linksback van DB moet maar denken dat hij niet de enige was dit jaar die Amar niet in toom kon houden) Roland weet te vinden. Roland maakt dit soort kansen altijd en dat is nummer vijf.

  En het wordt voor DB toch weer een stevige nederlaag als Cody Amar weet te vinden en die kan via een slim balletje de zesde maken. De geblesseerden Justin en Lars mogen ook hun deel van de wedstrijd invullen en komen er in. Justin heeft met wat liesklachten rust gehouden, maar kan vandaag gelukkig pijnvrij spelen en laat zien waarom hij dit jaar de aanvoerder mocht zijn van het team. Snel in de combinatie, veel werk verzettend en technisch sterk.

  De mooiste goal van de wedstrijd volgt dan nog. Jordan zet zich aan een rush. Passeert er één, nog een en dan is hij al zover dat hij de bal kan afspelen maar ach waarom niet. Nog maar twee voorbij gevlogen en een streep in de lange hoek. Schitterende goal en de 0-7 is een feit.

  Voor DB gelukkig dat de hatelijke 0 van het scorebord verdwijnt vanuit een hoekschop. In alle eerlijkheid heeft DB zich wel tekort gedaan, de nederlaag was terecht maar een enkel doelpunt meer hadden ze wel kunnen maken. Alleen ook in de tweede helft weet de PSV-verdediging als het echt nodig is, een extra krachtsinspanning te leveren en doelpunten te voorkomen. Zo is het Luc die in de tweede helft een aantal keer op snelheid gevaarlijke situaties weet te voorkomen.

  Lars trekt ook nog mee naar voren, heeft van zo’n 25 meter ook een prachtige goal in gedachten maar jammer voor hem gaat de bal voorbij aan het doel. De achtste goal is wederom een plaatje. Robin met een splijtende pass op Amar. De keeper die eerder een paar keer goed ertussen kwam is nu te laat en Amar kan eenvoudig de achtste aantekenen.

  En toen er na…
  De D2 oogt direct na de wedstrijd niet als een team dat net kampioen is geworden. Daarvoor ging het ook allemaal wat te makkelijk. Maar als Kees van PSV een mooi praatje heeft gehouden, alle jongens een bokaal hebben gekregen en vervolgens elke speler (!) een fles champagne (de echte champagne d’HEMA) heeft gekregen, is ontkurkt en rondgespoten, wordt het kampioenschap in grootse wijze gevierd.

  Grote lol om vervolgens trainers Bastiaan en Martin, teamleider Bas en fysio Koen onder de douche te gooien. Die proberen te ontvluchten maar achtervolgd door een horde half blote PSV-jongens, redden ze het toch niet en verschijnen later met natte haren bij de ouders.

  Bij PSV is het dan nog een kampioenstaart eten, daarna patat en een snack. Aan het eind van de dag na in het zonnetje de A1 te hebben gekeken, wordt er nog afgereisd naar de bowling in Eindhoven waar de jongens ballen gooien en de ouders het afgelopen jaar nog eens doornemen.

  Met blije koppies gaat iedereen tegen zessen naar huis. Eind van een dag waar het kampioenschap in mooie stijl is gevierd. Ouders en begeleiding, super bedankt voor de weer geweldige kampioensviering!! Jongens proficiat voor een nu al super seizoen.
  Zoals Bastiaan al zei, voetbal is een teamsport en dat hebben jullie dit jaar op een prachtige manier ingevuld.

  Hans Bosma