4-0
19 februari, 00:00
PSV D3 logo
Roda JC D2 logo

Vandaag is Roda JC voor de 3e keer deze competitie de tegenstander. In de voorgaande wedstrijden werd thuis met 3-0 verloren en uit met 2-0 gewonnen. De nederlaag dateert nog uit de 1e reeks en daarna is het alleen maar crescendo gegaan. Roda JC boekte vorige week nog een 3-0 overwinning op Helmond Sport, terwijl PSV mogen we wel zeggen puntverlies leed in Aken. Zaak dus om vandaag weer de volle buit te pakken zodat er op de ranglijst naar boven gekeken kan worden. Roda JC zal hier wel hetzelfde over denken getuige het feit dat PSV direct vanaf de aftrap onder druk wordt gezet en de ruimte klein wordt gehouden. De meeste tegenstanders proberen op deze wijze de wedstrijd naar hun hand te zetten en hun fysieke voordeel uit te buiten, maar dit kost veel energie en de vraag is dan hoe lang kan men dit volhouden. In de beginfase zijn er dan ook veel duels en kan de vrije man moeilijk gevonden worden. Toch is de eerste mogelijkheid voor PSV maar het pasje van Mo op Greg is net te hard. Roda JC neem hierna het heft in handen en dringt PSV terug op eigen helft zonder echt dreigend te worden. Na een minuut of tien krijgt Roda JC een strafschop nadat een Roda speler gehaakt wordt in het strafschopgebied. Kyan heeft zich op de trainingen al meermaals getoond als penaltykiller, maar nu in de wedstrijd oog in oog met de tegenstander is toch anders. Niet voor Kyan, want deze stopt ook deze strafschop en behoed PSV voor een achterstand. PSV blijft attent verdedigen en kan van achteruit via Joey Greg bereiken. Deze is zijn tegenstander te snel af en zet PSV op een 1-0 voorsprong. In voorgaande wedstrijden gaat PSV na een voorsprong de wedstrijd naar zijn hand zetten, maar Roda laat het hier niet bij zitten en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zo moet Kyan letterlijk zijn kop riskeren om met behulp van Joey een Roda speler het scoren te beletten. Verder krijgt Roda ook geen kansen de 1e helft en gaat PSV ondanks het veldoverwicht van Roda met een voorsprong de rust in. De tweede helft geeft in het begin hetzelfde beeld, maar naarmate de tweede helft vordert nemen de krachten bij Roda af en kan PSV beter in de wedstrijd komen zonder tot grootste daden over te gaan. Als na een kwartier in de tweede helft PSV via een uitbraak, door Joop fraai afgemaakt, op een 2-0 voorsprong komt, is de wedstrijd gelopen. Roda kan geen vuist meer maken en als Davy de opbouw van Roda onderschept en binnen schiet wordt het zelfs 3-0. Even later strooit Tijn nog wat extra zout in de wonden door vanaf een meter of 30 een vrije trap net onder de lat binnen te schieten. Zo wordt het nog 4-0 wat een simpele overwinning lijkt, maar wat het niet was. Maar als je ook mindere wedstrijden gaat winnen dan kun je inderdaad naar boven gaan kijken. Even voor de statistieken de eerste 9 wedstrijden 0 punten. De volgende 8 wedstrijden 20 punten. Momenteel de 4e plek in de competitie en wie had dat nog gedacht. Volgende week tegen VVV zal wel een tandje bijgezet moeten worden om een goed resultaat te bereiken.