19 januari, 14:30
Vitesse-Arnhem JO19-1 logo
PSV O19 logo

Yorbe Vertessen

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen het lastig bespeelbare Vitesse O19 uit Arnhem. De jongens van trainer Ruud van Nistelrooy verloren hun eerste wedstrijd thuis tegen Feyenoord, terwijl Vitesse verassend hun eerste pot won in Amsterdam tegen Ajax. Dus bij verlies zou PSV al tegen een zes punten achterstand oplopen.

Meteen van af het begin pakte PSV het initiatief. Door goed ingrijpen van  Gregory Kuisch kwam de bal in de 13e minuut in de zestienmeter terecht bij Yorbe Vertessen, de spits van PSV haalde hard uit, maar strandde op de keeper. PSV creĆ«erde hierna nog een aantal mogelijkheden, schoten van Vertessen en Kuisch werden door de keeper gepareerd en een vrije trap van Noni Madueke ging net naast de paal. Zo gingen we rusten met 0-0 stand, waar PSV eigenlijk meer had verdiend.

In de tweede helft ging PSV verder waar het gebleven was. Ze domineerden de wedstrijd en kregen enkele mogelijkheden. Een hoekschop in de 55e minuut van Nigel Thomas kwam terecht bij een speler van Vitesse, die raakte het leder helemaal verkeerd en schoot zo de 0-1 binnen voor de bezoekers.  PSV verslapte niet na deze voorsprong en het was Mees Krekels die in de 59e minuut de bal onderschepte en Madueke op de rand van de zestienmeter aanspeelde, deze glipt op snelheid voorbij zijn tegenstander en schoot zo de 0-2 binnen. Hierna krijgt Vertessen nog een aardige mogelijkheid in de 73e minuut, alleen werd hij door de keeper van Vitesse uit balans gebracht waardoor hij niet veel kracht achter het schot kon krijgen. In de 76e minuut was het dan eindelijk toch raak voor Vertessen. Een overtreding op hem in de zestienmeter leverde een penalty op, die hij zelf dan ook binnen schoot en zo de eindstand op het scorebord zette. Want zelfs de resterende vijftien minuten gaf de verdediging niets weg. Een verdiende zege voor de O19 in Arnhem.

De eerst volgende wedstrijd van PSV O19 is zaterdag 26 januari thuis tegen hetzelfde Vitesse, alleen dan is het voor de beker.