SBV Excelsior JO17-1 logo
PSV O17 logo

Djenairo Daniels
  2. Wedstrijdverslag

De laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie was een uitwedstrijd tegen Excelsior. We wilden met een goed gevoel de winterstop ingaan en dus de drie punten meenemen naar Eindhoven. Op weg met de officiële spelersbus van PSV, wat wil je nog meer?

We begonnen goed en zaten kort op onze tegenstander. Al snel kregen we enkele goede kansen. Djenario kreeg een mooie kans en een schot van Mathijs miste helaas doel. Toch kwamen we na een minuut of 24 op 0-1 door goed doorzetten van Djenario die in de scrimmage het net liet bollen. Ook waren er nog enkele goede kansen voor de rust om de score te verhogen maar helaas lukte dat niet. In de eerste helft lieten we snel combinatievoetbal zien met diverse kansen en goed agressief spel. Na de rust moesten we zo doorgaan.

En na de rust zag de wereld er ineens heel anders uit. Wat een verschil met de eerste helft. Na iets meer dan vijf minuten in de tweede helft was het onze keeper die met de bal aan de voet een speler buiten de zestien wilde aanspelen en dat ook doet maar toevallig net de enige speler aanspeelde die daar geen wit shirt aan had. Deze nam de bal dankbaar aan en wist op beheerste wijze de stand gelijk te trekken. Er zijn zo van die dagen… Toch kregen we nog enkele kansen om weer op voorsprong te komen maar het lukte niet. Dan na iets meer dan een uur spelen wist Excelsior een aanval van ons te pareren en met een snelle counter onze verdediging te verrassen. Naar mate de wedstrijd naar het einde liep, werd het van kwaad tot erger. Geen lijn in het spel, geen idee wat we moesten doen of wat we aan het doen waren. Dat alles resulteerde ook nog in een onnodige tweede gele kaart voor Djenario en een punt of zelfs drie punten waren dan ook niet verdiend om mee terug te nemen in de bus.

Mannen, genoeg stof om over na te denken in de winterpauze. Maar toch voor het team en de hele staf fijne feestdagen een goede jaarwisseling en een gezond 2019. Tot 3 januari en hopelijk is dan iedereen weer gezond en fris aanwezig voor de kampioensronde. Doelstelling 3 van het jaar moeten we dan nastreven.

Van Lare, Puts(56/Arts), Matuta, Seelt, Jimenez, Tielemans, Deyonghe (56/Landfelt), Matoug, Daniels, van de Riet (64/Giebels), Antonisse.