2-0
18 december, 15:00
AZ JO15-1 logo

Dinsdagmiddag 18 december. PSV O15 speelde zijn allerlaatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018, uit bij AZ. Beide ploegen hadden zich al lang en breed geplaatst voor de kampioenspoule na de winterstop. Maar toch stond er voor PSV nog iets op het spel. Bij winst zou het namelijk Ajax passeren op de ranglijst en zich officieus winterkampioen mogen noemen. Een papieren titel, maar toch.

De openingsfase was voor AZ dat al meteen in de tweede minuut een grote kans kreeg. Daarna had de thuisploeg veel de bal, maar kwam het niet tot uitgespeelde kansen. PSV creëerde in de 23e minuut pas zijn eerste kans. Nadat de keeper een corner van Sven Simons weg bokste, kreeg Iggy Houben de kans op goal te schieten. Maar door een woud van spelers bereikte zijn inzet het doel niet. Daarna was het Jesper Uneken die, ook uit een corner van Sven, rakelings naast kopte. Beide teams wisten voor rust het doel niet te vinden. En gingen dus met de welbekende brilstand de warme kleedkamers opzoeken.

Na rust was PSV de ploeg die het eerst dicht bij de openingstreffer was. Een vrije trap van Ruben van Bommel werd door Lars Putters centimeters naast gekopt. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wél raak, waardoor PSV alle zeilen bij moest zetten om de wintertitel te pakken. Tot tweemaal toe zag Iggy echter zijn schot net geen doel treffen. Omdat PSV op zoek ging naar de gelijkmaker ging het iets meer risico's nemen. En AZ profiteerde daar in de 60e minuut optimaal van en bracht de stand zodoende op 2-0. PSV probeerde nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen, maar uitgerekend vandaag wist het voor de eerste keer niet te scoren.

Zo wist PSV de officieuze wintertitel niet binnen te slepen. Na de winterstop begint de competitie weer opnieuw met voor alle ploegen de teller op nul. En dus nieuwe kansen op de titel. Eén voordeel heeft het mislopen van de wintertitel in ieder geval: nu kunnen we ons nog verbeteren in de eindklassering. Bij een wintertitel was evenaring het maximale.

Als staf wensen we iedereen Hele Fijne Feestdagen en alvast de beste wensen voor 2019.

Niek Schiks; Livano Comencia, Luc Netten (c), Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers (53' Koen Jansen); Lars Putters (64' Seb Loeffen), Sven Simons, Chahid el Allachi (58' Milan Govaers); Iggy Houben, Jesper Uneken (48' Shi-jon Martina), Jaivy Lourens (36' Ruben van Bommel).

Gele kaart: Yaël Gil y Muinos