0-0
18 november, 12:00
Sparta Rotterdam JO14-1 logo

Het  verslag

PSV had de gehele wedstrijd een licht overwicht, maar kon dit overwicht niet in doelpunten omzetten. Sparta stichtte het meeste gevaar met snelle uitvallen, maar ook de thuisclub scoorde niet waardoor beide teams de punten moesten delen.

PSV ging voortvarend van start en drong Sparta vanaf de aftrap in de verdediging. PSV kreeg in de beginfase al enkele mogelijkheden, maar die niet werden benut. Na tien minuten kwam Sparta iets beter in de wedstrijd zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De eerste echte mogelijkheid voor PSV was in de 16e minuut. Een goede voorzet van Matteo Dams kon door de PSV aanvallers net niet in het doel worden gewerkt. Sparta had in de 18e minuut na een snelle uitval een goede kans, maar de inzet ging over het doel. PSV was onnauwkeurig in de passing waardoor goede mogelijkheden niet konden worden omgezet in echte kansen. In de laatste tien minuten van de eerste helft had PSV twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst werd een schot door de Sparta-goalie gekeerd en een vrije trap ging net over. Op slag van rust hadden beide teams kansen om te scoren. Een aanval van PSV werd tot twee keer toe afgeslagen en een schot van Jesper Uneken werd door de keeper van Sparta gekeerd. In de daarop volgende tegenaanval van Sparta werd de voorzet door een Sparta speler tegen de paal gekopt.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan in de eerste helft. PSV was naarstig op zoek naar een doelpunt en Sparta was dreigend met snelle uitvallen. In de 42e minuut was PSV dicht bij de openingstreffer. Een voorzet van Shi-jon Martina kon door een Sparta verdediger vlak voor de doellijn nog worden weggehaald. PSV was daarna nog twee keer gevaarlijk uit een vrije trap. maar de strak genomen vrije trap ging net naast en de tweede vrije trap werd door de keeper van Sparta gekeerd. Doordat beide teams te veel fouten maakten, waren er aan beide kanten niet echt veel uitgespeelde kansen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette PSV alles op alles om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. PSV kreeg hiervoor enkele mogelijkheden maar ook deze werden niet benut. In blessuretijd was PSV nog dicht bij een doelpunt maar het lukte PSV niet om in deze wedstrijd te scoren. De eindstand was dan ook 0-0.

Opstelling: Kjell Peersman, Julian Kuijpers, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos (36’ Sven Simons), Matteo Dams, Livano Comenencia, Iggy Houben, Milan Govaers, Jesper Uneken (36’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel (50’ Jaivy Lourens).