Amin Mohammed Doudah
  5. Doelpunt

6. Wedstrijdverslag

Opnieuw driepunter voor O16

PSV heeft de reeks van overwinningen voortgezet met een driepunter uit tegen Roda JC. In een weinig spectaculaire wedstrijd vertrouwde het team op het scorend vermogen, dat ook zaterdag weer goed was voor vijf doelpunten. Koploper Ajax heeft daarmee nog steeds slechts één punt voorsprong.

Alle aanvallers lieten zaterdag een streepje achter hun naam bijschrijven. In de 26e minuut opende Jeremy de score met een fraai geplaatst afstandsschot dat buiten bereik van de Roda-doelman binnen viel, 0-1. Slechts zes minuten later tikte Jayden de bal na een goede voorbereidende actie van Milan op rechts eenvoudig bij de tweede paal binnen, 0-2. Voordat de derde aanvaller aan de beurt was om te scoren, moest PSV op een slecht moment, twee minuten voor rust nog wel toestaan dat Roda dichterbij kwam. Een ver afstandsschot gaf Peter het nakijken, 1-2.

PSV wist de marge vroeg in de tweede helft echter weer met twee goals te vergroten. In de 5e minuut werd Milan door Kees rechts in het strafschopgebied in stelling gebracht, waarna hij de bal vol op de wreef nam en hard diagonaal binnenschoot, 1-3. Even fraai was de 1-4 van Amin, die een paar minuten later door Eljero met een mooie pass op alleen op de keeper werd afgestuurd en beheerst afrondde. Nadat de 1-5 van Milan wegens buitenspel werd afgekeurd en Roda een minuut voor tijd opnieuw met een mooi afstandsschot in de kruising tegen wist te scoren, bepaalde verdediger Nigel de eindstand in de blessuretijd met een volley uit een corner op 2-5.

In de tweede helft viel een speler van Roda uit met een ernstige blessure, naar het zich liet aanzien waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen. Spelers en staf van PSV willen de speler langs deze weg veel beterschap en een snel herstel toewensen.

Opstelling: Peter Strijbosch; Alberto Puts (‘65 Thomas Cox) - Nigel Lonwijk - Eljero King - Heritier Deyonge; Kees van Lindert (’52 Joep Kluskens) - Mathijs Tielemans - Amin Doudah; Milan Beumer - Jayden Braaf - Jeremy Antonisse.