Tim van den Heuvel

3. Doelpunt

Michon Roelofs
  4. Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag was Roda JC te gast op de Herdgang voor de wedstrijd tegen PSV O13. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten, waarbij PSV de drie punten in Eindhoven wist te houden, met een 3-2 overwinning.

In de tweede minuut was het Renzo Tytens die meteen zijn wapen liet zien. Op volle snelheid passeerde hij twee Roda spelers. Bij de achterlijn wist hij de bal perfect voor te geven op Michon Roelofs. Helaas kreeg Michon de bal niet goed op zijn voet dus wist net niet te scoren. Maar de toon was gezet door PSV. In de 11e minuut wederom Renzo die de bal voor weet te geven, nu krijgt Michon de bal tegen de paal. Maar in tweede instantie komt Michon wel tot scoren. Een verdiende voorsprong. Een minuut later is het Tijn Smolenaars die zijn doel met een goede redding schoon weet te houden. De rest van de eerste helft is het PSV dat met oogstrelend combinatievoetbal heerst. Maar men voetbalt te ver door of het strand een meter of 20 voor het doel in schoonheid. Kleine kansjes zijn er wel maar deze zijn voor de Limburgers makkelijk te verdedigen. Dus gaan beide teams rusten met een 1-0 voorsprong voor PSV.

In de tweede helft zien we een hele andere wedstrijd. Een slordig PSV met veel balverlies en langzaam in de omschakeling. Wel is het PSV dat de score kan vergroten, Khaled Rhazak speelt de bal vanaf een meter of 15 beheerst langs de doelman. 2-0. Hierna is het Tijn Smolenaars, de PSV-doelman, die verschillende keren goed weet in te grijpen en zijn doel nog schoon weet te houden. Maar in de 44e minuut dan toch een tegendoelpunt. Uit een scrimmage voor het PSV-doel valt de bal verkeerd en in het doel 2-1. Een minuut later minuut weet PSV de voorsprong weer te vergroten. Een goede voorzet van Renzo wordt binnen gewerkt door Khaled, maar Tim van de Heuvel kiest voor zekerheid en geeft de bal juist voor de lijn nog een zetje mee. Dus zo wordt Tim de doelpuntenmaker en niet Khaled. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Roda nog een vrije trap op vijf meter voor het doel voor een terugspeelbal. Deze wordt goed binnengeschoten: 3-2. Nog enkele minuten billenknijpen en de overwinning is een feit.

Een goede eerste helft met te weinig doelpunten, maar na het bestuderen van de beelden heeft de staf weer voldoende punten waar men aan kan werken deze week. Maar de tijd is kort want woensdagmiddag om 17:00 uur staat de volgende wedstrijd al weer op het programma, uit tegen ADO Den Haag O13. Succes boys.