0-7
18 november, 00:00
Geldrop/AEK D1 logo
PSV D2 logo

Sportpark "de Kievit" was het strijdtoneel van de laatste competitie wedstrijd alvorens de returns gaan beginnen. PSV op bezoek bij vvGeldrop, voor Joep en Sven geen onbekend terrein en voor Fysio Claudia een thuiswedstrijd. PSV begon dit keer sterk met veel inzet en goed voetbal. Geldrop kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas. Aaron opende de score na zo n 10 minuten uit een pass van Olivier, 0-1. Door het uitstekende spel van PSV werd er veel ruimte gecreƫerd om te voetballen. Een prachtige dribbel van Endy zorgde al snel na de eerste goal voor een 0-2 voorsprong voor PSV. Een schot van Vinnie van buiten de 16 werd door de Geldropse keeper niet goed verwerkt, 0-3. PSV bleef het tempo hoog houden en links en rechts kwamen de backs, Clint en vooral de gedreven Sven mee op naar voren en zorgde voor extra druk en gevaar. Een prachtige een-twee tussen Endy en Jeroen maakt de laatste zeer beheerst af, 0-4. Door het hoge tempo maakte nog voor de rust Jorrit en Rai het karwei voor PSV eigenlijk al af, 0-5 en 0-6. Na rust werd door PSV het gas wat terug genomen. Michael bepaalde al vroeg na rust de eindstand met een prachtige goal, 0-7. Maar dat er niets meer gebeurde is minder waar. Een slordig foutje in de achterhoede werd bijna afgestraft door vvGeldrop. Daan greep in maar kon niet voorkomen dat de scheids hierin een penalty zag. Als een vos op zijn prooi hield Daan zijn goal schoon, hij tikte de bal keurig uit de rechter hoek. Daan kreeg meer te doen dan zijn collega Jeroen in de 1e helft. Tot tweemaal toe moest hij een doorgebroken speler een halt toe roepen. Vlak voor tijd zette Sven nogmaals aan langs de zijlijn, de bal was er over of niet, de scheids floot en.......Sven was het er niet mee eens en gaf de bal nog een trapje na. De scheidsrechter vond dit een rode kaart (erg flauw) en de gedreven Sven kon helaas het veld verlaten.
    Na afloop vroeg ik dit keer aan de trainer om zijn verhaal: "Een prima eerste helft waarbij de ruimte zeer goed werd benut en de acties hierdoor voortreffelijk liepen. Het was een goede weergave van de trainingen van afgelopen week. De tweede helft was wat minder, de ruimtes werden dichtgelopen omdat men meer naar de bal toe kwam. Maar wat wil je als je al met 0-6 voorstaat dan is het logisch dat bijna iedereen een goaltje wil meepikken. Hierdoor kwamen er minder kansen voor PSV en automatisch meer ruimte voor Geldrop omdat het achterin vrij open lag. Ondanks misschien zijn foutje was voor mij toch Sven de "Man of the Match". Spelers, Trainers en Begeleiders PROFICIAT!!!