0-2
18 oktober, 00:00
Brabant United O17 logo
PSV O16 logo

PSV deed zaterdag goede zaken in de bekercompetitie. In het klamme Waalwijk werd de O17 van Brabant United in eigen huis met 0-2 verslagen.

Linksback Steven stond aan de basis van de fraaie 0-1. Komend vanaf eigen helft haalde hij na een combinatie met Robin de achterlijn, waarna hij met een afgemeten voorzet Joël in staat stelde om bij de 2e paal zijn 1e van de wedstrijd binnen te koppen. Vlak voor rust had de spits ook de 0-2 op zijn schoen toen de bal voor zijn voeten viel nadat de keeper een door Leandro vallend ingeschoten bal half verwerkte maar in de kluts uiteindelijk naast ging.

Hoewel PSV de wedstrijd al snel na rust in het slot leek te gooien met opnieuw een fraaie goal - Amar gaf vanaf rechts een uitstekende voorzet die prima door de inlopende Joël bij de 2e paal werd ingekopt - zorgde de voor het overige goed leidende scheidsrechter in de 57e minuut voor ongeloof aan de kant van PSV toen hij een uitstekende redding van Mike in een 1-1 situatie affloot en met een penalty bestrafte. Mike ranselde de onterechte strafschop vervolgens met een geweldige redding uit zijn goal. Nog geen kwartier later moest Mike opnieuw aan de bak toen de scheidsrechter opnieuw en dit keer terecht een penalty toekende na een overtreding van Lars. Dezelfde speler ging opnieuw achter de bal staan, maar schoot zwak in zodat Mike zijn 2e penalty van de middag kon pakken.

Na de wedstrijd koppelde Amar die de loting verrichte PSV in de volgende ronde aan de O17 van ADO Den Haag (uit). Volgende week zaterdag speelt PSV thuis tegen FC Groningen.

'24 0-1 Joël Piroe
    '45 0-2 Joël Piroe

Mike van de Meulenhof; Baggio Wallenburg -Jordan Teze ('68 Lars Dickens) - Armando Obispo (c) - Steven Theunissen; Justin Lonwijk - Gaetan Bosiers ('59 Cody Gakpo) - Leandro Fernandes; Amar Catic - Joël Piroe - Robin Schoonbrood.
    Op de bank niet ingevallen: Youri Roulaux.
    Gele kaart: Jordan Teze; Amar Catic