5-0
18 september, 00:00
PSV C1 logo
Fortuna Sittard C1 logo

Vandaag de competitie wedstrijd tegen het puntloze Fortuna. De wedstrijd is verzet van zaterdag naar woensdagavond ivm ons premier league toernooi in coventry de komende 4 dagen.

Psv startte fel en in de 10e minuut maakt Leandro de verdiende 1-0. Hij omspeelt de keeper en rond rustig af. Twee minuten later wordt de stand bijna gelijk als Fortuna door onnodig balverlies gevaarlijk kan worden. In een 1 tegen 1 toont Arne zich de sterkste. De wedstrijd is wat rommelig, we laten de bal te weinig het werk doen en maken veel verkeerde keuzes. Fortuna kan er weinig tegenover stellen. Toch komt psv na 23 minuten op 2-0. Wederom Leandro schuift de bal bekeken in de verre hoek na goed voorbereidend werk van de mee opkomende Baggio. Daarna een goede fase waarin psv door 1 a 2 x raken meteen gevaar weet te stichten. James krijgt het voor elkaar van 2 meter afstand niet te scoren met het hoofd, waardoor met 2-0 de thee wordt opgezocht.

In de rust wordt door trainers Edwin en Joonas duidelijk aangegeven dat we beter moeten opbouwen, uit de duels blijven spelen en dus sneller handelen. Als we ook nog de rest verdediging beter organiseren moeten deze drie punten in de knip zitten, en de score uitgebreid kunnen worden.
    Youri vervangt Arne in de goal en Amar komt op de plaats van Yasin de tweede helft.

Psv komt goed uit de startblokken en creƫert direct twee goede kansen na een steekbal en een afstandsschot van Robin. 5 minuten na rust is het Cody die zijn goaltje mee pikt en de 3-0 prachtig binnen lobt na goed wegdraaien. De steekbal punt zestien was weer van Robin. Drie minuten later maakt leandro zijn derde treffer van de avond na een flater van de Fortuna goalie die de bal los laat terwijl hij op de grond ligt. 4-0. In de 50e minuut wordt Gaetan vervangen door Davy Vd Berg, die evenals keeper Youri Roulaux debuteerde in de C1 deze avond. Fortuna komt niet meer onder de druk uit en in de 55e minuut een dubbele wissel aan psv zijde. Tijn en Remco komen in de plaats van Robin en Leandro. Vijf minuten voor tijd maakt Cody uit een corner zijn tweede van de avond. Hij kopt de 5-0 binnen en dit was meteen de eindstand.

Een goede overwinning maar de schoonheidsfoutjes moeten er nog uit. Tegen sterkere tegenstanders worden deze zeker afgestraft. Bijvoorbeeld op het Premier league toernooi wat we nu gaan spelen, met tegenstanders als Chelsea en Real Madrid.

Doel: Arne (35e Youri)
    Verdediging: James, Armando, Jordan, baggio
    Middenveld: Justin, Robin (55e Tijn) Gaetan (50e Davy)
    Aanval: leandro (55e remco), cody, yasin (35e amar)