7-6
18 september, 00:00
Ajax D2 logo
PSV D2 logo

PSV begon sterk aan de wedstrijd en na twee minuten was het Jeremy die de score opende, 0-1. PSV zette goed door en vier minuten later was het wederom Jeremy die het volgende doelpunt aantekende, 0-2. Deze voorsprong gaf PSV niet het vertrouwen om door te zetten. Ajax was door de snelle achterstand niet van de wijs en in de 16e minuut maakte Ajax de aansluitingstreffer, 1-2. Ajax combineerde goed en dit resulteerde enkele minuten later in de gelijkmaker, 2-2. Ajax hield de druk op PSV maar desondanks was het PSV die nog een mogelijkheid kreeg om te scoren. De bal raakte echter de lat. In de daaropvolgende snelle tegenaanval was het toch Ajax die op voorsprong kwam, 3-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Ajax. Deze mogelijkheid werd in de 36e minuut ook benut, 4-2. Enkele minuten later kreeg Ajax een strafschop die onhoudbaar werd ingeschoten, 5-2. PSV kon in deze fase van de wedstrijd geen vuist maken om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De passing was onnauwkeurig waardoor teveel balverlies werd geleden. In de 47e minuut was het wederom Ajax dat na een snelle uitbraak de score uitbreidde, 6-2. PSV begon na dit tegendoelpunt aan een slotoffensief. Dit leidde direct tot een mogelijkheid maar de bal ging via de onderkant van de lat het veld in. In de 49e minuut was het Mohamed Ihattaren die de 6-3 inschoot. PSV voelde dat er meer te halen was en twee minuten later tikte Jur de 6-4 binnen. In de 54e minuut was het wederom Jur die scoorde, 6-5. PSV drong Ajax volledig in de verdediging en de gelijkmaker hing in de lucht. Een paar minuten voor tijd schoot Mohamed Ihattaren de bal tegen de paal. Dit was al de derde keer dat het houtwerk een doelpunt voorkwam. In de laatste minuut schoot Mohamed Ihattaren dan toch de gelijkmaker binnen, 6-6. Dit leek ook de eindstand te worden. Ver in blessuretijd maakte Ajax echter, na een snelle uitval, 7-6 en trok hiermee aan het langste eind.

Verhoeven (Strijbosch), Cox, Lonwijk, De Schutter, Bora Deyonge (Doudah), Nassoh, Verschut (J. Munsters), Ihattaren, N. Munsters (Clabbers), Van der Burgt (Sillé/Tielemans), Antonisse (Verschut)