1-2
18 september, 00:00
FC Eindhoven D2 logo

Vandaag staat de stadsderby tegen Eindhoven op het programma. Na twee nederlagen tegen de Limburgers moest het vandaag maar gaan gebeuren in de Eindhovense derby. De gebruikelijke yell klonk vrij fel in de ochtenduren en maar eens kijken of dit ook terug te vinden is in het spel. De eerste 10 minuten van de wedstrijd is het van beide zijde aftasten. Beide partijen vinden moeilijk hun voorhoede waardoor kansen deze eerste minuten uitblijven. Het eerste gevaar komt van EVV als via de zijkant de bal wordt voorgegeven, maar Kyan onderschept de voorzet tijdig. PSV reageert onmiddellijk en het is Benjamin die Greg bereikt maar deze schiet gehinderd door een verdediger naast. Uit de daaropvolgende hoekschop wordt de inzet van Tijn gesmoord door de EVV verdediging. De wedstrijd wordt nu wat levendiger. De goal valt echter voor PSV weer aan de verkeerde zijde. Uit een hoekschop ontstaat weer een klutssituatie en de bal wordt in het PSV doel gefrommeld. Een tegenvaller voor de jongens want ze zijn niet de mindere. PSV is even van slag want er wordt in deze periode vaak onnodig balverlies geleden. Ondanks dit, houdt PSV het veldoverwicht en via diverse combinaties op het middenveld wordt Greg in stelling gebracht echter zijn schot gaat over. Net voor rust is het voor PSV nog even opletten met een diepe bal, maar Kyan voetbal goed mee en kan opruimen. Zo gaan we met een 0-1 achterstand de rust in, waar een brilstand meer op zijn plaats was geweest. De vorige wedstrijden is wel gebleken dat de jongens conditioneel in orde zijn, en dat ze in de 2e helft statistisch gezien ook meer kansen krijgen. Dus er kan nog het een en ander rechtgezet worden. In de eerste minuten gaat deze analyse echter niet op. De wedstrijd kabbelt wat voort en het duurt tot de 7e minuut als de PSV supporters opveren als Joop Greg de diepte in stuurt. Echter zijn inzet is een prooi voor de EVV keeper. Na 10 minuten valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Joop speelt zich mooie vrij op 25 meter van de goal en ziet Mo vrij staan die de 1-1 binnentikt. PSV wordt sterker en de statistieken beginnen uit te komen. PSV krijgt meer kansen en EVV komt nog maar sporadisch op de PSV helft. Het is Davy die met een mooie pass Greg voor de keeper zet, maar deze kan de bal nog net onderscheppen. Even later is er een mogelijkheid voor Mo na een verdwaalde bal van Davy, maar de hoek wordt moeilijk.
    Het is in feite wachten op de 2-1. Davy stuurt Greg de diepte in, maar deze schiet iets te snel waardoor de keeper redding kan brengen. Een minuut later een schot van Joey in het zijnet. PSV heeft nog 10 minuten en voert de druk nog eens op. Rico wint een duel op het middenveld en vindt Davy die enkele meters dribbelt en uithaalt. De bal gaat richting kruising, maar de EVV keeper houdt met een prachtige redding zijn doel schoon. Uit de hierop volgende hoekschop is het Sem die inkopt maar zijn inzet wordt van de lijn afgehaald. Vaak is het zo in het voetbal als aan de ene kant de bal niet erin gaat, de treffer aan de andere kant valt. Helaas ook dit komt uit vandaag. Een paar minuten voor tijd krijgt EVV een vrije trap op 25-30 meter van het doel. Nadat de inzet in eerste instantie nog gekeerd wordt, levert de rebound een EVV treffer op, waardoor het 1-2 wordt. De laatste minuten verandert hier niks meer aan, waardoor een ongelukkige nederlaag een feit is.