FC Utrecht JO14-1 logo
PSV O14 logo

2. Wedstrijdverslag

Ruime nederlaag in Utrecht

PSV O14 moest afgelopen zaterdag afreizen naar Utrecht, waar de wedstrijd van het jaar gespeeld zou gaan worden. Bij winst van PSV, zouden de Eindhovenaren de koploper zijn. Bij winst van Utrecht bleven de bloemen in Utrecht en zijn zij de kampioen. Als je bij het handen schudden de verschillen ziet, is het duidelijk dat dit de wedstrijd van de mannen tegen de jongens gaat worden. Utrecht is fysiek veel verder dan PSV, maar dat kwam wel vaker voor en wil bij voorbaat nog niet zoveel zeggen. Maar bij Utrecht is het wel zo dat de fysieke boys ook nog eens goed kunnen voetballen. Over de gehele wedstrijd gezien was Utrecht het betere team. En al doet de uitslag anders vermoeden, PSV gaf goed partij. Alleen gingen de ballen er bij Utrecht makkelijk in en zat het in de eindfase van de opbouw PSV niet altijd mee. Maar voor de spelers van PSV een mooie leerzame wedstrijd, die je niet zo heel veel speelt in je carrière.

Door de spanning en druk die op beide teams stond, begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd en speelden ze vrij gesloten. Kleine kansjes waren er wel voor PSV, Jason van Duiven werd neergehaald in het zestienmeter gebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een schot van Jason enkele minuten later ging net voorlangs. Isaac Babadi probeerde het ook met een schot, maar dat werd een makkelijke vangbal voor de doelman. In de zestiende minuut kreeg PSV de bal niet weggewerkt uit de zestienmeter, hierdoor kon een Utrecht-speler vrij uithalen en de bal achter Bart Hamers, de PSV-doelman, binnen tikken. Enkele minuten later is het Jason die niet goed uitkomt bij een voorzet en zo net onder de bal doorgaat. Het spel bleef op en neer gaan met twee goed voetballende teams. In de laatste twee minuten van de eerste helft wist Utrecht nog twee keer te scoren, mede doordat de PSV-verdediging niet goed de bal wist te verwerken. Met een 3-0 achterstand ging PSV de rust in.

Met enkele grote wedstrijden in de Champions League in het geheugen, wisten we dat nog alles mogelijk was. Helaas kon de centrale verdediger, en altijd zijn mannetje staande Bram Rovers, niet terugkeren in de tweede helft. Dit kon het nog wel eens moeilijker gaan maken. En PSV werd in de tweede helft duidelijk overklast door Utrecht. Op de inzet was niets aan te merken, maar Utrecht was gewoon een maatje te groot voor PSV. En dit kun je dan letterlijk en figuurlijk zien. Door slordige fouten van PSV, kon Utrecht uitlopen naar en 6-0 voorsprong. Khaled Rhazak deed nog wel iets terug door te scoren, maar dit mocht niet baten. Utrecht mocht het feestje gaan vieren, en de PSV’ers konden met een opgeheven hoofd het veld verlaten met in het achterhoofd dat er alles aan gedaan was. Maar Utrecht de terechte kampioen is.

Ondanks dit pijnlijke verlies kan PSV O14 terugkijken op een mooi en goed seizoen. Tot het einde meegedaan om de prijzen. En misschien nog wel belangrijker, veel leermomenten gehad en een goede progressie kunnen boeken. Nog twee wedstrijden te gaan nu en enkele grote internationale toernooien. Hierin kan men zonder druk laten zien hoe goed men kan voetballen.