PSV O19 logo

Mathijs Tielemans
  2. Wedstrijdverslag

O19 pakt drie punten in slotfase

Zaterdag stond de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ O19 op het programma. Doordat PSV de laatste twee duels NAC Breda en NEC kostbare punten liet liggen (twee keer 1-1), had de ploeg van Ruud van Nistelrooy geen kans meer om de titel te prolongeren. Daarentegen deed AZ wel nog volop mee, alleen moesten de Alkmaarders dan wel zien te winnen van de O19.

Vanaf het begin zette de thuisclub de bezoeker onder druk. Dit zorgde ervoor dat de Eindhovenaren weinig te vinden waren op de helft van de tegenstander. De kansen waren er dan ook voor AZ O19. Dat de Alkmaarders niet op voorsprong stonden, was te danken aan de goed keepende Kyan van Dorp. De doelman redde in de 7e en 15e minuut uitstekend op twee 100% kansen voor AZ. In de 23e minuut kwam PSV er voor het eerst goed voetballend uit. Een voorzet van Antonisse belandde op het hoofd van Kjolo, maar de Noor kopte recht in de handen van de doelman. Hierna kreeg AZ wederom een grote mogelijkheid, maar Van Dorp stond wederom zijn mannetje. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na de rust zagen we een heel ander PSV O19. De ploeg speelde dominant en hield AZ, in tegenstelling tot de eerste helft, ver van het eigen doel. Een schot van Kjolo in de 68e belandde op de vuisten van de doelman en ook een aantal afstandsschoten vanaf de zestienmeter leverde geen Eindhovens doelpunt op. In de 80e minuut kwam PSV met de schrik vrij. Een vrije trap werd bij de eerste paal goed ingekopt, maar vloog gelukkig net voorlangs. In de 90e minuut dribbelde Noni Madueke voorbij een aantal tegenstanders, zag op de rand van de zestienmeter de vrijstaande Mathijs Tielemans staan en deze twijfelde niet: 0-1!

Zo stond PSV O19 op basis van de tweede helft op een verdiende 0-1 voorsprong. En deze bleef, ondanks vijf minuten blessuretijd, ook staan.

Volgende week speelt PSV O19 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op de eigen Herdgang speelt de ploeg van Ruud van Nistelrooy om 14.30 uur thuis tegen Sparta Rotterdam.