Vitesse JO14-1 logo

2x
    Jesper Uneken
  2. Wedstrijdverslag

PSV begon goed aan de wedstrijd en stond na een kwartier al met 2-0 voor. In de eerste helft kwam Vitesse echter nog op gelijke hoogte. In de tweede helft hadden beide teams enkele mogelijkheden om te scoren, maar deze werden niet verzilverd zodat beide teams genoegen moesten nemen met één punt.

De eerste kans in de zesde minuut van de wedstrijd was voor PSV en deze kans werd direct benut. Luc Netten speelde een mooie diagonale bal op Ruben van Bommel. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Jesper Uneken die laag inschoot, 1-0. PSV ging daarna door en in de 13e minuut leverde dit wederom een doelpunt op. Een voorzet van Bram Rovers werd door Chahid el Allachi ingeschoten, maar de Vitesse-goalie kon deze inzet nog keren. In de rebound schoot Jesper Uneken binnen, 2-0. PSV had de wedstrijd in handen en de thuisclub gaf Vitesse geen enkele mogelijkheid om in de wedstrijd te komen. In de 17e minuut had Jesper Uneken de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar zijn schot ging over. Daarna kwam Vitesse beter in de wedstrijd en de bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 24e minuut had Vitesse de eerste kans in de wedstrijd, maar het schot van een Vitesse-speler kon nog worden geblokt door Livano Comenencia. Eén minuut later wist Vitesse dan toch de aansluitingstreffer te scoren. Een vrije trap in de buurt van de cornervlag werd door een Vitesse-speler ingekopt, 2-1. Vitesse voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers hanteerden daarbij veelal de lange bal om de snelle voorwaartsen in stelling te brengen. Dit lukte in de 33e minuut. PSV leed onnodig balverlies op het middenveld en met een diepe bal werd de spits van Vitesse weggestuurd. In eerste instantie wist Niek Schiks de inzet nog te keren maar daarna was de PSV-goalie kansloos en kon Vitesse de gelijkmaker scoren, 2-2.

Vitesse begon feller aan de tweede helft en PSV liep in het begin van de tweede helft achter de feiten aan. In de 40e minuut kon een speler van Vitesse ongestoord door de PSV-verdediging dribbelen en op doel schieten. Kjell Peersman redde echter de inzet. Vitesse drukte door en PSV had hier vooralsnog geen antwoord op. Vitesse creëerde niet veel kansen maar het had wel een overwicht in deze fase van de wedstrijd. Eerst na een kwartier in de tweede helft kon PSV iets terug doen maar de inzet kon door de Vitesse-goalie worden gekeerd. PSV kreeg daarna nog enkele mogelijkheden maar PSV mistte in de tweede helft de overtuiging om deze mogelijkheden te verzilveren. Vitesse had ook enkele mogelijkheden maar de bezoekers waren niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden. De krachten waren bij beide teams op waardoor beide teams genoegen moesten nemen met één punt.

Opstelling: Niek Schiks (35’ Kjell Peersman), Bram Rovers, Luc Netten, Matteo Dams (59’ Lars Putters), Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons (50’ Enzo Geerts), Jesper Uneken (Jaivy Lourens), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel.