2. Ruststand: 0-0

3. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Brabant United op het programma voor PSV O13. Gezien het spelbeeld in de uitwedstrijd mag het geen groot probleem zijn om de punten vandaag in Eindhoven te houden. Maar aangezien PSV de laatste weken nogal wisselende resultaten laat zien, is het maar afwachten wat ze vandaag laten zien.

Brabant United begint fel aan de wedstrijd. Dit levert ze in de 2e minuut dan ook meteen een penalty op, nadat een speler van hen neergehaald wordt in het zestien meter gebied. Maar zoals vaker dit seizoen is het Kjell Peersman - de doelman van PSV - die de penalty weet te stoppen. Met een mooie duik ranselt hij de toch goed genomen penalty uit de hoek. Verder valt er weinig te beleven in de eerste helft, buiten een schot van Brabant United dat de lat raakt. PSV weet daartegen geen enkele kans te creƫren voor de rust. De boys van hebben een totale off day.

Na de rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Al lijkt het in de 32 minuut dat PSV gaat scoren, nadat Ruben van Bommel alleen op de doelman af gaat. Maar zijn schot gaat voorlangs. In de 39e minuut dan toch een voorsprong voor PSV. Nadat Shijon Martina over de zijkant zijn man voorbij is en de bal voor weet te krijgen is de aanvalslinie van PSV al te ver door gelopen. Maar uit de afvallende bal weet Milan Govaerts de bal nog op doel te schieten. Net onder de lat verdwijnt de bal achter de doelman in het doel. Brabant United zet nu alles op alles om tot scoren te komen en PSV zet er te weinig tegen over. In de 55e minuut weer een penalty voor Brabant United. Deze keer weet men wel te scoren. 1-1. PSV O13 heeft nu 2 weken rust om zich weer op te laden voor de volgende competitie wedstrijd, tegenstander Vitesse. Een mooie taak voor trainer Tim Wolf om zijn team dan weer op scherp te hebben.