18 maart, 12:00
Feyenoord O14 logo

2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Feyenoord het initiatief. Dit leverde in de zesde minuut al de voorsprong op voor de thuisclub. Door balverlies op het middenveld van PSV kon Feyenoord in de aanval. Een diepe bal werd door een Feyenoord-speler voorbij de keeper getikt, 1-0. De eerste mogelijkheid voor PSV was in de tiende minuut uit een vrije trap. De Feyenoord-goalie redde echter de inzet. Feyenoord was energiek en bleef onverminderd zoeken naar een doelpunt. In de 16e minuut was Feyenoord dicht bij het volgende doelpunt. Het schot ging echter via de binnenkant van de paal uit het doel. PSV kon daar weinig tegenover stellen. Het maakte vaak verkeerde keuzes waardoor het niet echt in de wedstrijd kwam. Feyenoord was de bovenliggende partij en had nog enkele mogelijkheden om te scoren. Maar de thuisploeg verzuimde om in deze fase van de wedstrijd afstand te nemen van PSV en de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Met een 1-0 stand gingen beide teams dan ook rusten.

Ook in het begin van de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij. In de eerste vijf minuten had Feyenoord enkele mogelijkheden maar deze werden niet benut. In de 42e minuut had PSV een mogelijkheid om te scoren maar de voorzet werd door een Feyenoord-verdediger over de achterlijn gekopt. In de 45e minuut wist Feyenoord dan toch te scoren al had de thuisclub hier de hulp van PSV bij nodig, 2-0. Na de aftrap door PSV kwam Feyenoord direct in balbezit. De daarop volgende aanval werd door de thuisclub wederom doeltreffend afgerond, 3-0. Na dit doelpunt was het PSV dat vanaf de aftrap in de aanval ging en dat leverde direct een doelpunt op. De voorzet van Gioele Nicolaas werd door Milan van de Riet ingetikt, 3-1. PSV probeerde daarna nog om de aansluitingstreffer te maken maar echte kansen werden niet meer gecreëerd. Feyenoord had enkele mogelijkheden maar ook Feyenoord kwam niet meer tot scoren zodat de eindstand 3-1 werd.

Opstelling: Kevin Gadellaa, Milan Vossen (36’ D’Leanu Arts), Cel Teunen, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (46’ Gioele Nicolaas), Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch, Mohamed Nassoh (64’ Nassim Achenteh), Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk en Deveron Fonville.