Willem II O19 - PSV O19

 1. zaterdag 18 februari 00:00

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Het Verslag


  Finale nummer vier met Willem II als tegenstander vandaag, traditioneel een lastige hobbel. We beginnen dan ook scherp aan deze strijd, zijn de bovenliggende partij maar tot echt grote kansen komen we niet. Na een kleine 20 minuten weten we dan toch te scoren uit een goed genomen corner van Sadilek die goed wordt ingekopt. Maar de scheidsrechter keurt deze treffer om onduidelijke redenen af. In de rust geeft de leidsman aan dat hij een overtreding van PSV’ers had gezien die de keeper van Willem II blokten.  Jammer maar we zullen dit moeten accepteren.

  Dan in de rust maar de puntjes op de i zetten. Wel moet worden gezegd dat het spel wat chaotisch oogt.

   
  Na de rust gaan we aan de slag om ons doel, de drie punten, te bereiken. Het spel is duidelijk beter. Minder chaos meer lijn. Willem II is nu echt de onderliggende partij. Het is dan ook wachten op een doelpunt van PSV. Een paar corners van PSV halen het allerbeste boven in de keeper van Willem II want deze weet tot drie keer toe een fraai ingekopte bal uit zijn doel te ranselen. Dan wordt het dus tijd voor het moment van trainer Geert Brusselers.  Hij wisselt met nog iets meer als 10 minuten te spelen en brengt Amar Catic in het veld. Na amper drie minuten is het Amar die een goede pass van achteruit weet om te zetten in de verdiende voorsprong.

   
  De laatste minuten spelen we ook vandaag professioneel uit en gaan dus met een minimale score richting Eindhoven, maar met de drie punten. Komende dinsdag de wedstrijd in de UEFA Youth League tegen Benfica en wel in het stadion. Daar moeten we dus laten zien dat we ook Europees ons mannetje staan. Veel succes.

  Opstelling: van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo, Sadilek, Gakpo (89e Schoonbrood), Hattu (88e Tanriver), Piroe, Lonwijk ( 77e Catic) en Konings.