18 februari, 11:00
Ajax O14 logo

Jesse Giebels

Het Verslag

PSV kwam voortvarend uit de startblokken. Ajax trapte af en na 15 seconden had Milan van de Riet de bal veroverd. Hij ging alleen op Ajax-goalie af maar werd binnen het strafschopgebied ten val gebracht, strafschop. De strafschop werd door Milan zelf ingeschoten 1-0. De toon was gezet, maar PSV kon daarna niet verder doordrukken. Ook Ajax was niet in staat om echte kansen te creëren behoudens een kopbal die door Kevin Gadellaa goed werd gepakt. Aan PSV-zijde had Milan van de Riet nog de beste mogelijkheid om te scoren maar met een tackle werd voorkomen dat Milan kon schieten. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg PSV meer grip op de wedstrijd en werd ook gevaarlijker. Een paar minuten voor de rust ging een schot van Deveron Fonville nog tegen de paal, maar in de blessuretijd van de eerste helft wist PSV dan toch nog te scoren. Een corner van Mohammed Nassoh werd door Jesse Giebels hard ingekopt, 2-0.

PSV begon sterk aan de tweede helft en had in de eerste vijf minuten al twee goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Beide schoten gingen echter net over waardoor PSV Ajax in leven hield. Enkele minuten later had Ajax een goede mogelijkheid maar Jules Janssen was alert en maakte het schot onschadelijk. Even later was het wederom Jules die een doelpunt voorkwam door een schot van een Ajax-speler tot corner te verwerken. Ajax ging achterin meer risico nemen en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. PSV moest terug maar bleef met snelle uitvallen gevaarlijk. In de 57e minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer. Een aanval over links werd door een Ajax-speler bij de tweede paal ingetikt, 2-1. Ajax drukte door maar PSV hield vooralsnog stand. Twee minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker. Een voorzet van een Ajax-speler werd hard ingeschoten, 2-2. In blessuretijd kreeg PSV nog een opgelegde kans om alsnog de winst te pakken. Het harde schot werd door de Ajax-goalie echter gekeerd zodat beide teams met een gelijkspel genoegen moesten nemen.

Kevin Gadellaa (36’ Jules Janssen), D’Leanu Arts, Cel Teunen, Nawaaz Landfeld, Deveron Fonville, Mylian Jimenez, Ruben van Bommel, Dyon Dorenbosch (6’ Nassim Achenteh), Milan van de Riet (30’ Jesse Giebels), Martijn Zuijderwijk, Mohamed Nassoh.