3-2
18 februari, 00:00
PSV C2 logo
ADO den Haag C2 logo

PSV C2 speelde vandaag op de Herdgang een inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag. Deze wedstrijd stond de eerste competitieronde op het programma maar ging toen niet door. Zowel PSV als ADO had de eerste en enige tot nu toe gespeelde competitiewedstrijd in winst omgezet. PSV versloeg FC Utrecht met 0-2 en ADO boekte een knappe 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam. Makkelijk zou het vandaag dus zeker niet worden.

PSV begint redelijk goed aan de wedstrijd. De ploeg van Twan Scheepers krijgt de beste kansen waaronder twee hele grote. Die worden jammer genoeg niet afgemaakt. De beloning lijkt dan toch nog te komen als Lennerd Daneels op de keeper afgaat en scoort. Volkomen ten onrechte keurt de scheidsrechter de treffer, na fel Haags protest, af wegens buitenspel. Niet lang na deze discutabele beslissing scoort ADO uit een snelle aanval 0-1 en kort daarna uit een vrije trap zelfs 0-2. PSV lijkt dan van slag en komt niet meer in het spel. De ploeg heeft moeite met het fysieke spel van ADO en creëert voor rust nog maar één grote kans die niet wordt benut. Met een 0-2 achterstand gaat PSV de kleedkamer in.

In de beginfase na de pauze lijkt het er niet op dat PSV nog in staat is de wedstrijd om te buigen. Maar langzamerhand beginnen de boys van Twan Scheepers duels te winnen en komen er weer wat kansjes. Het spel kan beter, maar de inzet is groot, net als de wil om toch nog minimaal een punt te halen. Halverwege de tweede wordt de inzet van PSV beloond als Mink Peeters kort achter elkaar twee keer scoort en zijn ploeg op gelijke hoogte brengt. PSV ruikt de overwinning en drukt door. Er wordt gestreden voor iedere meter en uiteindelijk wordt het inderdaad 3-2: een aanval die vanaf eigen helft loopt via Giovanni Nicolaas, Lennerd Daneels en Matthias Verreth wordt afgerond door Mats Grotenbreg. Na deze treffer volgt een slotoffensiefje van ADO, maar echt hele grote kansen levert dat niet op. De grootste kans is zelfs nog voor PSV, maar Matthias stuit op de keeper.

Zo boekt PSV een na de eerste helft niet meer verwachte overwinning. Het voetbal was misschien niet oogstrelend en de ploeg kan zeker beter, maar de inzet en het doorzettingsvermogen waren prima. Door deze overwinning gaat PSV C2 aan kop in de kampioenscompetitie voor C2-junioren met 6 punten uit 2 wedstrijden. PSV is de enige ploeg die nog zonder puntverlies is, op 2 punten volgen AZ, Feyenoord, Ajax en Willem II. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.