18 februari, 00:00
PSV A1 logo
ADO Den Haag A1 logo

PSV A GEMAKKELIJK NAAR DE HALVE FINALE VAN DE BEKER.

PSV A1 plaatste zich eenvoudig voor de halve finale van het KNVB beker toernooi.
    Al in de tweede minuut opende PSV de score met den door Jorrit Hendrix benutte penalty.
    Deze was toegekend toen Anthony van den Hurk in het strafschopgebied omver werd geduwd.
    Vervolgens ontspon zich een aardige partij waarbij de aanvallen over en weer gingen. Op het middenveld was PSV soms wat slordig hetgeen tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Jesse Bertrams leidde. Het was daarom verdiend dat ADO kort na het half uur tegen scoorde. Een schot vanaf de rand van de 16 meter verdween laag in de hoek links naar de doelman van PSV.
    Lang kon ADO niet genieten van de gelijkmaker want kort voort tijd bouwde PSV via Anthony van de Hurk de stand uit naar 3-1. Beide keren werd er opgebouwd vanaf links en telkens kon Anthony gemakkelijk binnenschieten.
    Na de rust kon PSV de voorsprong gemakkelijk uitbouwen. Jesse Bertrams moest nog wel een paar keer ingrijpen, maar echt moeilijk maakte ADO het niet meer voor PSV.
    Eerste was het Zakaria Bakkali die een voorzet van Moussa Sanoh kon afronden. Vervolgens benutte Anthony van den Hurk de tweede toegekende strafschop.
    De halve finale van de beker gaat uit tegen Heerenveen/Emmen.

PSV:Jesse Bertrams, Burak Kardes, Riechedly Bazoer (60 Ibrahim Fofane), Jorrit Hendrix, Wouter Soomer, Thomas Horsten, Elvio van Overbeek (46 Moussa Sanoh), Tufan Ă–zbozkurt (Farshad Noor), Anthony van den Hurk, Mohamed Rayhi(46 Alexander Jakobsen)en Zakaria Bakkali (Geraldo Alberto Antonio);
    ADO den Haag:Ten Kroode, Van Toor, Van Kesteren, Buwalda, van der Winden, Bjelica, De Vlugt (Mailson Lima), Van Wingerden, Marendia, Van Lunteren (Monteny) en Tavilla.