Feyenoord O13 logo

Sami Bouhoudane
  2. Wedstrijdverslag

PSV O13 deelt de punten met Feyenoord

Op de eerste speeldag van de voorjaarscompetitie heeft PSV O13 gelijk gespeeld in Rotterdam. Tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord kwam de ploeg, ondanks de goede mogelijkheden, niet verder dan 1-1.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. PSV had veel de bal, maar had moeite om door de compacte organisatie van Feyenoord te komen. Na een kleine tien minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor Feyenoord, toen de rechtsbuiten vrij op PSV-doelman Lucca Kiaba af kon. Zowel Rens Boon als Steyn Mussche wisten hem echter te achterhalen, waardoor ze deze mogelijkheid konden verijdelen. Niet veel later was de eerste mogelijkheid van PSV wél raak. Sami Bouhoudane ontving de bal halverwege de Feyenoord-helft en schudde een tegenstander van zich af. Waar de Rotterdamse defensie een actie van de spits verwachtte, schoot deze de bal echter met een prachtige curve in de verre kruising. Deze 0-1 betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft was de eerste kans voor PSV. Uit een corner wist Sami Bouhoudane de bal hard richting doel te koppen, maar een Feyenoord-verdediger werkte deze weg voor de doellijn. De Rotterdammers konden niet echt gevaarlijk worden, maar kwamen ongeveer tien minuten voor tijd toch op gelijke hoogte. De linksbuiten van de Rotterdammers sneed naar binnen en schoot de bal hard tegen de paal. Omdat de spits van Feyenoord als enige speler reageerde, was het voor hem een koud kunstje om de 1-1 binnen te tikken. PSV kreeg hierna nog een aantal goede mogelijkheden via Sami Bouhoudane en Gino Verhulst, maar beide spelers wisten het doel niet meer te vinden. Zodoende kwam PSV O13, ondanks een aantal gemiste kansen, niet verder dan een gelijkspel.

Aanstaande dinsdag speelt de ploeg een bekerwedstrijd bij de Alphense Boys (aftrap 18.30 uur). Volgende week speelt het elftal de eerste thuiswedstrijd na de winterstop, als Excelsior op bezoek komt. De wedstrijd op PSV Campus De Herdgang begint dan om 11:00 uur.

Lucca Kiaba; Yalen Meulendijks (56/Imran Yachou), Michael Bresser, Steyn Mussche (52/Jari Horsten), Rens Boon (56/Abdullah Hekmat); Benjamin Khaderi; Isaï Middag (48/Raf Vullers); Boet Mulders (35/Pieter van der Beek); Joep Willems (35/Dichano Bulo), Sami Bouhoudane, Gino Verhulst