4-0
18 januari, 12:00
Feyenoord JO14 logo

Valse start in kampioenspoule

Na een heerlijke winterstop was het zaterdag alweer competitie tijd voor PSV O14. Meteen stond er een topper op het programma, en wel naar Feyenoord Rotterdam. Door de wedstrijden uit het verleden tussen beide teams, weten we dat het een mooie wedstrijd ging worden.

In de eerste tien minuten was het al meteen duidelijk hoe het spel zou gaan lopen, PSV met heel veel voetbal en Feyenoord wil veel sneller naar het vijandige doel toe. Het is Onesime Zimuangana die na een minuut of twaalf, al twee grote kansen heeft laten liggen. Twee keer alleen voor de doelman, moet toch wel één doelpunt opleveren. Maar PSV bleef de voetballende ploeg, maar kwam niet verder dan de zestienmeter van Feyenoord. Feyenoord is gevaarlijk met elke uitbraak die ze doen. In de 18e minuut kreeg PSV de bal niet weg, en kon een Feyenoord-speler uithalen. De PSV goalie kreeg de zwabberbal niet goed onder controle, waardoor Feyenoord de voorsprong pakte. In minuut 25 ziet de scheidsrechter een penalty in een overtreding gemaakt door PSV'er Floris Bos. Bijna kon Steijn hem nog stoppen, maar de vingers waren net te kort. Ook de 3-0 viel nog voor het rustsignaal. In de 30e minuut een goal voor Feyenoord en zo was de ruststand 3-0.

Na rust hetzelfde beeld, PSV voetballend en Feyenoord levensgevaarlijk in de counter. De cornerverhouding van 2-8 zegt genoeg. Toch kan PSV niet scoren, tot de zestienmeter gaat het goed, maar in de eindfase is men te onnauwkeurig. Feyenoord weet nog wel een kans te benutten waardoor de eindstand 4-0 wordt.

Volgende week een nieuwe kans op drie punten, thuis zal dan Vitesse op bezoek komen.