Roda JC A1 - PSV A1

 1. zaterdag 18 januari 00:00

  De Uitslag


 2. Na de volle dagen tussen kerst en nieuw begint vandaag weer het afvallen. En wel de afvalrace naar het kampioenschap. Een ding is zeker. Roda is al afgevallen.
  De eerste helft begint stormachtig onder een heerlijk voorjaarszonnetje. Binnen 48 sec is het Alberto die met een kopbal de stand op 0-1 zet na een goed genomen vrije trap van Olivier. Daarna is het minder. Geen beleving, strijd vechtlust. Alles te slap. Zo slap zelfs dat Roda de indruk krijgt dat er punten te halen zijn tegen de koploper want dat zijn wij nog steeds. Er gaat weinig goed. Verkeerde keuzes en geen duels winnen en onder het heerlijke zonnetje ( in de eerste helft) is het voor ons toch zeer moeilijk om het verschil tussen ons rood en hun geel te zien.
  In de rust zet de trainer op een manier zoals hij dat alleen kan de puntjes op de i. Na in de spiegel te hebben gekeken gaan we het veld weer op voor de tweede helft. Het is dan een stuk minder aangenaam op de bank, de zon is weg en de woorden van de trainer hebben uitwerking.
  Het duurt een minuut of zeven of Hiwat komt op links goed door en uit zijn voorzet weet Moussa met een laag strak schot de bevrijdende 0 -2 op het bord te zetten. Roda lijkt gebroken maar stribbelt toch nog even tegen. Opnieuw is het Moussa die dan met een solo de verdediging kansloos laat en 0-3 is een feit. Roda ligt op de rug en wij zijn klaar om nog even door te drukken.
  Ook Niels soleert vanaf de middenlijn door de verdediging en weet met een mooie sleepbeweging meerdere verdedigers het Limburgse bos in te sturen en zet de 0 – 4 op het bord. Vlak voor tijd is het Junior (of is het nu senior) die uit een penalty de eindstand vast stelt.
  Mannen het was goed dat we vandaag tegen Roda de competitie hervat hebben want zo kunnen we niet tegen Feyenoord en Ajax beginnen. Als we tenminste om de eerste plek mee willen doen. Maar ik ben er zeker van dat het volgende week allemaal goed gaat komen. We gaan naar Rotterdam en zetten daar de ingeslagen weg naar plek een voort.
  Vandaag is gewoon een klein dipje. En iedereen weet: Als je in de put zit moet je vooral niet verder graven.
  Succes volgende week.
  Houdoe.


  de la Paz, Loof (46e Verstraaten), de Wijs (75 Lamers), Alberto, Groenendijk, Mahmoed, Sanoh, Baysal (46e Lundqvist), Wouters (80e Junior), Rommens, Hiwat.