2-1
18 januari, 00:00
PSV D3 logo
Roda JC U12 logo

Na de winterstop speelden we vandaag weer onze eerste competitiewedstrijd. Afgelopen woensdag speelden we een goede oefenwedstrijd tegen onze leeftijdsgenootjes van Ajax. Helaas ging deze met 1-0 verloren. Roda JC, in punten gelijk met ons in de competitie, is vandaag onze tegenstander. Milan en Lander helpen vandaag de E-jeugd en Lucas komt ons vanuit de E versterken.
    In de eerste vijf minuten kregen we meteen kansen via Joris en Joep. Onze start was dus goed. Daarna kwam Roda JC iets beter in het spel. We werden wat slordig maar kwamen gelukkig niet in de problemen. In de laatste minuut zette Nassim goed druk en veroverde de bal. Joep profiteerde ervan en stiftte de bal beheerst in de lege goal. 1-0. Niet ons beste spel maar wel een mooie voorsprong.
    In de tweede helft wilden we graag beter gaan spelen en deze wedstrijd beslissen. Helaas werd het 1-1 via een schot van afstand. We moesten dit snel ombuigen omdat we meer kwaliteit hadden dan Roda JC. In de 35e minuut kwamen we terecht op voorsprong. Jesse gaf een mooie lange bal op Joep en deze tikte hem prachtig over de uitkomende keeper. 2-1.
    In het laatste gedeelte van de wedstrijd moesten we deze voorsprong vergroten om niet onnodig in de problemen te komen. We kregen mooie mogelijkheden via Joep en Martijn. Achterin stond het als een huis. Pas in de laatste minuut kreeg Kevin iets te doen. En dit deed hij prima. Eindstand 2-1.
    Vandaag hebben we een mooie overwinning geboekt op Roda JC. Een belangrijke overwinning omdat we zo uitlopen op Roda JC. We hebben niet ons beste spel laten zien, maar we hebben geknokt als leeuwen. Volgende week zaterdag spelen we een oefenwedstrijd om 9.30 uur thuis tegen Kampong D1.