3-2
18 januari, 00:00
PSV D2 logo
AZ Alkmaar D2 logo

Op deze zonnige en zachte zaterdag in januari speelden wij een oefenwedstrijd tegen een mooie tegenstander, AZ uit Alkmaar. PSV kwam goed uit de startblokken en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisclub. Een voorzet van Jur ging echter net over iedereen heen. In de vierde minuut kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid om te scoren. Een schot van een speler van AZ kwam tegen de paal maar caramboleerde via de rug van Robin ongelukkig in het doel, 0-1. AZ zette daarna door en PSV was even zoekende. Dit duurde tot de negende minuut toen PSV de stand weer gelijk trok. Na een actie van Genrich speelde hij de bal naar Jeremy. Zijn voorzet werd door de alert reagerende Jur ingetikt, 1-1. Dit doelpunt gaf PSV weer vertrouwen en de thuisclub nam het heft weer in handen. Dit leverde enkele mogelijkheden op. Een corner van Djurre werd door Genrich breed gelegd op Jeremy. Zijn schot belandde in de handen van de keeper van AZ. Een afstandsschot van Mohamed werd door de AZ-goalie gekeerd en een schot van Jeremy kwam tegen de paal. PSV bleef echter de boventoon voeren en in de 24e minuut wist de thuisclub een aanval wel doeltreffend af te ronden. Een voorzet van Mohamed werd door Jeremy teruggelegd op Djurre. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Djurre de bal met een boog achter de keeper van de bezoekers, 2-1. PSV zette door en in de 27e minuut werd een mooi genomen vrije trap van Thomas door Jur ingetikt, 3-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of AZ wist al de aansluitingstreffer te scoren. Een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied ging onhoudbaar over Peter in het doel, 3-2. AZ ging daarna fel door op zoek naar de gelijkmaker. PSV had moeite om het sterke spel van de eerste helft door te zetten. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide teams mogelijkheden kregen maar even zo vaak werden deze mogelijkheden onbenut gelaten. In de 40e minuut had Jur na een mooie PSV-aanval de mogelijkheid om te scoren. Zijn schot ging echter voorlangs. Enkele minuten later had AZ de mogelijkheid om te scoren maar ook dit schot ging voorlangs. Beide teams probeerden nog de score op te voeren maar de scherpte ontbrak zodat de eindstand 3-2 werd.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin PSV vooral een bijzondere sterke eerste helft op de mat legde.

Verhoeven (Strijbosch), N. Munsters, Lonwijk, De Schutter, Cox, J. Munsters (Tielemans), Nassoh, Verschut (J. Munsters), Sillé (Verschut), Antonisse, Clabbers