1-0
17 december, 00:00
FC Twente O14 logo

PSV wilde in deze laatste wedstrijd voor de winterstop een goed resultaat neerzetten om de positie op de ranglijst nog te verbeteren. PSV ging dan ook direct op zoek naar een goal. In het begin van de wedstrijd ontbrak de echte overtuiging en was PSV slordig in de passing. Na een kwartier kreeg PSV grip op de wedstrijd en werd er in een hoger tempo gespeeld. In de 20e minuut had PSV de eerste echte kans om op voorsprong te komen. In het strafschopgebied verlengde Mohamed de bal op Milan van de Riet maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Twente. PSV drukte daarna Twente verder terug op eigen helft. De thuisclub was alleen dreigend met enkele uitvallen. Echte kansen wist de thuisclub echter niet te creëren. PSV had op slag van rust nog een goede kans om te scoren uit een voorzet van Milan van de Riet. De balde rolde langzaam voorlangs zonder dat een PSV-er het beslissende tikje kon geven. Met de brilstand gingen beide teams rustten.

Het spelbeeld in het begin van de tweede helft was niet anders dan in de eerste helft. PSV, dat op zoek was naar een doelpunt en Twente, dat loerde op de counter. Na vijf minuten in de tweede helft had PSV wederom een kans om te scoren. Met een steekbal van Milan van de Riet zette hij Martijn alleen voor de Twente-goalie. Het schot van Martijn werd ook nu door de keeper gekeerd. In de 47e minuut was de Twente-goalie wederom een sta-in-de-weg op een schot van Milan van de Riet. PSV was sterker maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Twente bleef dreigend met snelle uitvallen. In de 48e minuut leverde een counter van de thuisclub een corner op. Jules kreeg de bal niet onder controle en een speler van Twente tikte de 1-0 binnen. Gezien het spelbeeld was dit volledig tegen de verhoudingen in. PSV ging daarna nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt maar dit kwam het spel van PSV niet ten goede. PSV ging slordiger spelen en de thuisclub speelde na de voorsprong met meer vertrouwen. In blessuretijd had PSV nog een goede kans maar ook ditmaal was het de keeper van Twente die een doelpunt voorkwam zodat PSV met lege handen huiswaarts keerde.

PSV creëerde in deze wedstrijd verschillende kansen maar PSV had het vizier vandaag niet op scherp. Daardoor liet het onnodig drie punten in Twente achter. Na de winsterstop beginnen we weer opnieuw in de kampioensgroep.

Hierbij wens ik jullie alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017.

Jules Janssen, Joep van den Berk (36’ Milan Vossen), D’Leanu Arts, Jesse Giebels (36’ Nawaaz Landfeld), Deveron Fonville, Nassim Achenteh (36’ Cel Teunen), Dyon Dorenbosch, Mylian Jimenez, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk, Mohamed Nassoh.