PSV O16 logo
FC Utrecht JO16-1 logo

2. Wedstrijdverslag

PSV O16 baalt van gelijkspel

PSV speelde zaterdag op De Herdgang een wat bleke wedstrijd tegen FC Utrecht. Werden de gasten bij de heenwedstrijd in Utrecht nog op een ruime 0-5 nederlaag getrakteerd, zaterdag kwam PSV in een wedstrijd met een matige amusementswaarde niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hoewel PSV niet slecht speelde, kende met name de eerste helft weinig hoogtepunten. Maar liefst tot de 28e minuut moest worden gewacht tot de eerste serieuze mogelijkheid zich voordeed, bovendien voor de Utrechtenaren. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde een speler ineens en hard uit. Maar keeper Rick, die de eerste helft verder niet door Utrecht tot actie werd gedwongen, zag de bal voorlangs gaan. PSV wist wel een aantal keren voor de goal van Utrecht te komen, maar bij de afronding ontbrak het telkens aan daadkracht voor het doel. Op een psychologisch belangrijk moment, 1 minuut voor rust, toonde goudhaantje Milan wel de scherpte die voor de goal nodig is. Ingespeeld door Nawaaz draaide hij in het strafschopgebied razendsnel om zijn as en schoot hij de bal strak in de verre hoek: 1-0.

Met een even fraaie als magere 1-0 op het scorebord ging PSV in de tweede helft op zoek naar de 2e treffer. In de 68e minuut leek het zover, echter de opgekomen Mylian zag twee meegelopen medespelers over het hoofd en schoot zelf naast de goal. Uiteindelijk zou de eindfase van de wedstrijd voor een geheel andere afloop zorgen. Elf minuten voor tijd ging keeper Rick, die tien minuten daarvoor nog de enige echte kans van de Utrechtenaren in de 2e helft in een één tegen één situatie prima verijdelde, in de fout bij een vrije trap van Utrecht. De keeper die uitliep om de bal weg te stompen, werd verrast door een tegenstander die voor hem kwam en de bal net over hem heen kopte: 1-1. Hoewel PSV in de laatste minuut nog dicht bij de winnende treffer was, wist het team niet meer te scoren. Mylian schoot de bal vrij voor de goal halfvolley in, maar zag deze naast gaan na een fraaie voorzet van Naïm. En dus moest PSV O16 genoegen nemen met een punt.

Volgende week zaterdag speelt PSV O16 om 11.30 uur thuis tegen FC Volendam.