2x
    Iggy Houben
  2. Wedstrijdverslag

Het verslag

In de tiende competitiewedstrijd van het seizoen trof PSV O15 in de Domstad FC Utrecht. PSV had voor aanvang 17 punten verzameld uit 9 duels, tegenstander Utrecht stond na 10 duels op 12 punten. Toch zou het geen makkelijke wedstrijd worden, want eerder werd het in Eindhoven na een knappe comeback 2-2. Zou het team vandaag de volle buit mee weten te nemen?

Vanaf het eerste moment was PSV de ploeg die het meeste balbezit had. Het zocht rustig naar een gat in de Utrechtse defensie. Utrecht speelde op de counter en loerde op de omschakeling. Zo konden ze hun snelle aanvallers in hun kracht zetten. Nadat PSV twee mogelijkheden liet liggen kwam de thuisploeg na 13 minuten op voorsprong. Een schot ging via de binnenkant van de paal binnen. PSV moest zich herpakken en kreeg voor rust wel een paar kansjes: schoten van Iggy Houben, Chahid el Allachi en Jaivy Lourens troffen geen doel. En na een vlotte aanval via Ruben van Bommel en Shi-jon Martina kon laatstgenoemde geen ploeggenoot bereiken met zijn voorzet.

In de tweede helft moest PSV uit een ander vaatje tappen om de wedstrijd te laten kantelen. De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg. In de 45e minuut kwam PSV langszij. Iggy ontving de bal in de zestien, werd naar buiten gedwongen en daarmee leek Utrecht het gevaar te neutraliseren. Maar met een weergaloze kapbeweging stuurde hij twee tegenstanders het bos in en stond hij met zijn gezicht naar het doel toe. Via een schuiver in de verre hoek passeerde hij de doelman en scoorde zo de 1-1. Een paar minuten later stond het echter weer 2-1. Wederom was het een snelle buitenspeler die doorkwam op de flank, de bal breed legde waarna een Utrechter de 2-1 scoorde. PSV moest wederom in de achtervolging en meende twee minuten later een penalty te moeten hebben toen Jason van Duiven werd aangetikt. De scheidsrechter twijfelde even, maar liet doorspelen. Met nog ruim 10 minuten te spelen kreeg PSV wél een penalty. Jason werd licht vastgehouden en de leidsman beoordeelde dat het voldoende was voor een penalty. Iggy ontfermde zich hierover en faalde niet: 2-2. Maar ook nu kon PSV niet lang genieten van de gelijkmaker. Want amper twee minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Weer was het de snelle buitenspeler die PSV pijn deed. De ploeg kwam deze klap niet meer te boven en verloor deze wedstrijd. Een terechte nederlaag voor de Eindhovenaren die vandaag te weinig lieten zien om aanspraak te mogen maken op meer.