Willem II / RKC O.14 - PSV C2

 1. zaterdag 17 november 00:00

  De Uitslag

 2. Lokatie: Sportpark Goirleseweg (Willem II)
  Na vorig weekend een uitstekende wedstrijd te hebben gespeeld tegen Ajax was het dit weekend een uitwedstrijd tegen Willem II dat op het programma stond. Meestal zijn dit voor ons niet de makkelijkste wedstrijden.
  Het was duidelijk wat de intenties van de tegenstander was: compact spelen en geen doelpunten tegen krijgen. PSV begon heel scherp aan de wedstrijd en na 5 min werd een goed ingestuurde vrije trap succesvol tegen het net gekopt door Robin Schoonbrood. Helaas werd het spel na het doelpunt steeds minder. Tempo aan de bal was te laag, het vrijlopen niet explosief genoeg en de ruimtes werden door Willem II heel klein gehouden zodat het niet de leukste wedstrijd was om te zien. Toch kon PSV nog een opening vinden en werd Amar Catic in de 16meter onderuit gehaald. Deze strafschop werd door Justin Lonwijk beheerst binnen geschoten. Ruststand 0-2.
  De tweede helft waren we zelf niet meer in staat om tot goed spel te komen. We creƫerden nog wel wat kansen maar het ontbrak ons aan de scherpte die nodig is om deze te verzilveren. Positief om te vermelden is dat we als team geen enkele kans hebben weggegeven; zowel aanvallers, middenvelders, verdedigers en keepers kunnen het opbrengen om 70 min lang met elkaar verdedigend de taken uit te voeren. Eindstand 0-2.


  Lekens (Vonk), Teze, Fofana, Obispo (Dickens), van Breemen, Schoonbrood, Gakpo, Lonwijk, Catic, Aalillou, Bosma (Evenepoel)