1-3
17 november, 00:00
Roda JC Kerkrade O.12 logo

In Kerkrade wonnen we deze wedstrijd met de nodige moeite. We zagen toen dat Roda JC een goed voetballende ploeg had met een paar gevaarlijke spelers.
    Dat zagen we ook aan het begin van de eerste helft. In opbouw leden we balverlies en dit werd genadeloos afgestraft door Roda JC. We stonden al met 0-1 achter. De eerste tien minuten hadden we het ook moeilijk. Roda JC is een fysiek sterke ploeg dus we moesten de duels proberen te vermijden. Dat lukte daarna ook. We begonnen beter te spelen en dit leidde tot een kans. Heritier gaf diep op Jur, maar hij had pech in de afwerking en raakte de paal. We gingen rusten met 0-1.
    In de tweede helft kregen we meteen een flinke dreun te verwerken. De goede rechtsbuiten van Roda JC schoot van ongeveer zestien meter onberispelijk raak. 0-2. Gelukkig pakten we het meteen weer op en lieten we zien dat we goede konden voetballen. Helaas waren onze schoten net niet goed genoeg. Mohamed Nassoh raakte de lat na een prachtige aanval over links en Heritier schoot hard tegen de paal. Roda JC werd niet meer gevaarlijk en dus gingen we rusten een 0-2 achterstand.
    In de rust hadden we nog alle hoop op een goede afloop, we speelden immers prima dus een goal kon niet lang uitblijven. Maar ook in de derde helft werd er snel gescoord door Roda JC. Wederom waren we achterin slordig in de opbouw waar Roda JC maximaal van profiteerde. 0-3. We gingen op zoek naar een aansluitingstreffer en hoopten stiekem op een stunt. Deze treffer kwam er ook. Ongeveer tien minuten voor tijd schoot Mohamed-Amine Ihattaren uit een korte corner raak. 1-3. In de laatste tien minuten konden we niet meer scoren waardoor we verloren met 1-3.
    We hebben vandaag eigenlijk best goed gevoetbald maar dit werd helaas niet beloond. In de afwerking waren we net niet scherp genoeg en in de opbouw maakten we onnodige fouten. Maar met dit positiespel gaan we het volgende week Helmond Sport heel erg lastig maken. We spelen in Helmond om 12.00 uur.