1-0
17 november, 00:00
PSV C1 logo
Willem II / RKC C1 logo

Voor het team van trainers Edwin de Wijs en Joonas Kolkka stond vandaag de streekderby tegen Willem II/RKC C1 op het programma. Een wedstrijd tussen twee teams die op de gedeeltelijke 2e plaats staan, achter koploper Feyenoord. Willem II heeft echter nog een inhaalwedstrijd te goed. En dus was het zaak voor PSV om de 3 punten in Eindhoven te houden. En dat zou een lastige opgave kunnen worden. Als je het doelsaldo van Willem II bekijkt, dan zie je meteen waar hun sterktes/zwaktes liggen. Na 8 wedstrijden had de Tilburgse ploeg een doelsaldo van 11 voor en slechts 6 tegen. Driemaal won het met 1-0 en éénmaal met 2-1. Daarnaast scoorden ze van de 11 treffers er drie in de absolute slotfase. Scorebordjournalistiek misschien, maar toch goed om dergelijke cijfers te weten.
    Direct na de aftrap startte PSV fel. Dit leidde al na een halve minuut spelen tot het eerste wapenfeit middels een schot van Matthias Verreth. PSV zette vroeg druk, en liet de Tilburgers niet van de eigen helft komen. Niet geheel onverwacht kwam PSV dan ook al snel op voorsprong. Een aanval over links werd via Matthias verlegd naar de rechterflank waar Joey Konings de bal ontving, naar binnen kwam en met zijn sterke linkerbeen de bal snoeihard bovenin de linkerkruising schoot! Wat een heeeeeeerlijk doelpunt! En lekker voor Joey die vorige week totaal ten onrechte een goal van hem afgekeurd zag worden.
    De sterke opening van PSV gaf de spelers vertrouwen en moed. Via prima verdedigend werk kwam het niet in gevaar en aanvallend rolde de ene na de andere aanval over de mat. Het enige wat het team verweten kon worden in deze fase, is dat het zichzelf niet beloonde met een tweede en zelfs derde treffer. Via Joey, Matthias, Karim en Lennerd had PSV de score verder uit kunnen bouwen. Vlak voor rust leek de 2e treffer er dan toch te komen. Een vrije trap van zo’n 25 meter werd door Matthias hard op goal geschoten, maar de vingertoppen van de prima doelman van Willem II en lat voorkwam een tweede treffer. De daaropvolgende corner werd door Joey hard binnengekopt maar wederom via de handen van de keeper en de lat verdween de bal over het doel.
    De vraag in de tweede helft was of PSV het hoge niveau vast kon houden. En of Willem II niet stiekem opnieuw in de slotfase toe zou slaan. Want bij een marge van 1 doelpunt en wetende dat zij al een aantal keer in de laatste fase van een wedstrijd scoorden, was het oppassen geblazen dan. Ondanks dat het niveau ietsje wegzakte, en Willem II daardoor iets meer aan voetballen toekwam, kreeg PSV ook in de 2e helft genoeg kansen en mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar ook nu lukte het de PSV spelers niet het net te vinden. In blessuretijd was het echter Willem II die, uit het niets, nog bijna de gelijkmaker scoorde. Een terugspeelbal werd niet lekker verwerkt achterin, en dat gaf de Tilburgse spits de gelegenheid om tot 3x toe de gelijkmaker te scoren. Via kunst en vliegwerk van doelman Mike van de Meulenhof werd die gelijkmaker gelukkig (en terecht) voorkomen. De corner die hierdoor ontstond bracht nog even druk. Mede doordat de Tilburgse doelman mee naar voren was gekomen, maar gevaarlijk werd het niet meer. Waarna de scheidsrechter meteen affloot en PSV terecht de 3 punten in Eindhoven behield.
    Een prima eerste helft van PSV, een iets mindere tweede maar over 70 minuten gezien gewoon een hele goede pot en terecht de winnaar.

Mike van de Meulenhof; Ymanuel Hurkmans, Kaan Tanriver, Tom Scheepers ©, Roel van Linschoten; Dante Rigo, Lennerd Daneels, Jaëll Hattu; Joey Konings, Matthias Verreth, Karim Bannani (67’ Ertem Bölükbas)