17 november, 00:00
PSV D2 logo
Lierse SK 012 logo

Vandaag nog eens een Nederland – Belgie op de Herdgang. PSV kreeg de Belgische topklasser Lierse SK over de vloer. En dat is toch altijd weer smullen voor de supporters.
    De vorige confrontatie ging PSV met de billen bloot en verloor het op eigen terrein met 2-3 van dit Lierse. Daar zouden de jongens van trainer Bastiaan nu wel eens een
    ander resultaat willen zien staan na de wedstrijd. Maar al gauw bleek dat ook dit weer geen Belgische stoofschotel zou worden die de D2 eens even naar binnen ging duwen.
    Een felle strijd met scherpe duels langs beide kanten. Amar werd na 20 seconden al onder de zoden gestopt. De vrije trap die volgde was een maat voor niets.
    De volgende vrije trap voor Lierse ging de Eindhovense buitenspelval open en zelfs de scheids trapte erin. Met 4 spelers stonden ze plots voor Pepijn, maar de lierenaars waren zelf te verrast om nog te trappen en weg kans.
    Na 10 minuten een iets te nonchalante terugspeelbal van de bezoekers waar Cody tussenzit, hij laadt zijn schot en ziet het over de doelman binnengaan. 1-0.
    Diezelfde Cody speel even later Amar aan, de voorzet van Amar komt bij Robin, maar “Robinho” kraakt zijn schot en de bal mist kracht.
    De spitsen van Lierse zijn ook snel maar onze TGV Steven Bosma achteraan haalt gelijk wie terug en zorgt zo voor rust bij PSV in plaats van kansen voor Lierse.
    Na een knappe actie van Ruud op de linkerkant geeft hij een gemeten voorzet tot bij Cody en die maakt met een vloeiende draai-schot beweging zijn tweede van de avond. 2-0.
    Maar Belgen zijn Belgen en daar heb je nooit mee gedaan.(en ik kan het weten) Twintig minuten bezig en er volgt een afstandsschot van de bezoekers, die wijkt af op een verdediger, en Pepijn op het verkeerde been. 2-1.
    En daar is Lierse weer, snelle aanval, Pepijn voorbij, maar Luc en Lars zijn tijdig terug. Prima verdedigd jongens
    Twee minuten later is het dan toch 2-2. Voorzet van op rechts in één tijd binnen getrapt. Mooie goal. En 2-2 dus. En dat is de ruststand.

In de tweede helft is het even wachten op de eerste kans, nou kans… bij een sportieve daad van PSV( een terugspeelbal na een scheidsrechtersbal ) wordt er naar de zin van Amar toch iets te lang getwijfeld. Hij start de turbo, onderschept de bal en schiet snoeihard binnen. 3-2.
    Ruud komt dan in een schietpositie maar de bezoekende doelman pakt.
    De passen van zowel de thuisploeg als de bezoekers zijn te onverzorgd om van mooi combinatievoetbal te spreken. Is het het kunstlicht? Het echte gras ipv kunstgras…?
    Halfweg de tweede helft wil Jordan een tegenaanval opzetten maar wordt foutief gestopt, Jordan wil zich losmaken uit de greep van de bezoeker en maakt een slaande beweging. De scheidsrechter geeft een fout tegen PSV ??? Enkele meters buiten het strafschopgebied. De eerste fout wordt hier gewoon vergeten. Foutje van de ref dat ons duur kwam te staan. De vrije trap wordt over Arne via de lat binnengetrapt. 3-3.
    In de slotfase een laatste aanval van PSV. Een speler van Lierse schuift uit in de zestien meter en raakt de bal met de hand, Strafschop.
    Jordan achter de bal, en hij knalt de doelman bijna mee door de netten. 4-3.
    Dit is ook de eindstand.
    Het sympathieke ploegje uit Lier met voorbeeldige ouders/supporters kunnen zich vinden in het resultaat maar hadden toch liever een 3-3 zien staan op het scorebord.
    Een vriendschappelijke wedstrijd die toch de moeite was om te zien had de aanwezigen kunnen bekoren.