PSV F1 - WVVZ F1

 1. zaterdag 17 november 00:00

  De Uitslag


 2. Kampioenuh!

  Iedereen zag het natuurlijk al lang aankomen, maar vandaag is het dan toch echt gebeurd: PSV F1 is kampioen geworden.
  In de voorlaatste wedstrijd van de competitie diende er vandaag afgerekend te worden met WVVZ.
  Of het met de spanning te maken had is niet echt duidelijk, maar onze jongens speelde vandaag een erg onrustige wedstrijd. Veel ballen verdwenen over de zijlijn of strandde in de WVVZ-verdediging. Typerend voor deze beginfase was dan ook het 1e "flipperkast-doelpunt". Een schot/voorzet van James werd door Luc tegen de paal gewerkt en door Baggio afgerond: 1-0.
  Dezelfde Luc nam even later een corner van Baggio in 1x op de slof en tekende de 2-0 aan. En toen ging het weer even op zijn PSVs: in hoog tempo vielen de doelpunten. De 3-0 was een ongelukkig eigen doelpunt nadat Cody de bal via de achterlijn had voorgetrokken. Aan het vierde doelpunt ging een mooie solo actie van aanvoerder Ruud vooraf. Hij passeerde 4 tegenstanders en stelde vervolgens Cody in staat te scoren.
  Bij het vijfde doelpunt was Bjorn de grote voorbereider. Zijn schot met rechts (!) kon de keeper niet vasthouden, en daar was Cody weer om te scoren.
  Ook Jordan liet zijn schoenen spreken door een afgeslagen corner vanaf afstand in de goal te poeieren (6-0).
  En weer was daar Cody, deze keer bewerkstelligde hij zijn eigen vrije doorgang: 7-0.
  Doelpunt 8 was bijzonder hilarisch. Cody dacht met een afstandschot andermaal te scoren maar het was Armando die zijn schot blokkeerde en vanuit de halve draai zelf wist te scoren: 8-0. Tevens ruststand.
  De tweede helft waren de jongens misschien al met de gedachte bij de champagne. Het was allemaal iets minder zorgvuldig. Toch werd er nog 6x gescoord.
  Ruud pikte zijn doelpuntje mee na goed voorbereidend werk van Luc. James rondde een solo fraai af en Cody scoorde met het hoofd na een voorzet van James.
  Het mooiste doelpunt kwam op naam van Jordan die zijn poeier van grote afstand in de linkerbovenhoek zag vliegen.
  Goed voorbereidend werk van Robin zorgde ervoor dat Luc de 13e kon scoren. En het was dezelfde Luc die een verdediger van WVVZ tot wanhoop dreef waardoor de eindstand op 14-0 werd bepaald.
  Na het eindsignaal gingen alle remmen los en werd het behaalde kampioenschap uitbundig gevierd.
  De leiders werden in de bloemetjes gezet, de spelers kregen lovende woorden van o.a. Edward Sturing (hoofd jeugdopleiding) en mochten een mooie beker in ontvangst nemen. Natuurlijk mocht ook de champagne niet ontbreken!
  Vervolgens werd er nog volop gefeest in de kleedkamer (met de kleren aan onder de douche!) en in de kantine (met o.a. de PSV-kampioenstaart).
  Het mooiste geschenk was echter al eerder bekend gemaakt. De spelers en leiders mochten met zn allen naar de Kuip om naar de wedstrijd Nederland - Luxemburg te gaan kijken. Het PSV-spandoek ging mee, dus Rotterdam zal weten dat PSV F1 kampioen is geworden.

  Dank aan iedereen die aan de gezellige dag heeft meegewerkt.

  Doelpunten: Baggio, Luc (2x), Cody (4x), James, Jordan (2x), Armando, Ruud, Eigen doelpunt (2x)

  Verslag met dank aan Peter Verhoeven