17 september, 00:00
FC Groningen/Cambuur A1 logo
PSV A1 logo

In een week met toch wel wat reisuurtjes naar Milaan staat vandaag een ander reisje op het programma, Fc Groningen uit, ook weer goed voor een kleine zes uurtjes in de bus. Dit is ook het leven van een topsporter. We willen vandaag de kater van Milaan van ons afschudden.
    De eerste tien minuten golft het spel op en neer met niet echt grote kansen. Een kopbal van Elvio wordt door de keeper gestopt. Wel sticht PSV in de eerste 30 minuten wel het meeste gevaar maar de afwerking is nog niet zoals het zou moeten zijn. Na een klein half uur wordt de bal van de lijn gehaald, en even later wordt een schot van Tufan door de keeper gestopt. De laatste minuten van de eerste helft wordt Groningen wat sterker maar meestal gaan hier wat slordigheden van onszelf aan vooraf. We gaan de rust in met 0 - 0.
    Na de rust pakken we het spel weer op en een mooi schot van Mo beland op de paal en de rebound word door Geraldo naast geschoten.We worden sterker en in de 55ste minuut wordt een mooie aanval over rechts opgezet, een voorzet van Elvio en Anthony is ter plekke en scoort de 0 - 1. De kansjes worden nu wat talrijker maar Groningen is nog niet verslagen. Na 77 minuten wordt een aanval , en nu over links, Wouter gaat diep na een pass van Geraldo, voorzet en weer is daar Anthony die de 0 - 2 aantekent. Groningen moet nu wel iets doen willen ze nog kans maken en dus komen er kansen voor PSV. Na nog een voorzet van Geraldo weet Elvio ook het net te treffen en als laatste is het Thomas die een pass van Maria op waarde schat en de eindstand van 0 - 4 op het scorebord zet.
    Jongens proficiat met deze overwinning en je merkt zelf dat het met zo'n uitslag op zak prettiger terug reizen naar Eindhoven is.
    En zo zie je maar weer: Succes komt als je dingen doet waarin je gelooft.

Jesse Bertrams, Joshua Brenet, Menno Koch, Burak Kardes, Tufan Ă–zbozkurt (67ste Wouter Soomer), Thomas Horsten, Elvio van Overbeek, Farshad Noor (79ste Mohamad Mahmoed), Anthony van den Hurk (84ste Michael Maria), Mohames Rayhi (72ste Andreas Hoelgebaum Pereira), Geraldo Alberto Antonio.