17 september, 00:00
Dongen D1 logo
PSV D2 logo

Wedstrijd wordt op Sportpark De Biezen gespeeld.
    Na twee wedstrijddagen is PSV nog het enige team zonder puntverlies in de tweede divisie C. Zaak om dit vandaag zo te houden. Dit moest dan in de uitwedstrijd tegen FC Dongen gebeuren. Vorig week won dit team met 4-1 van Hardinxveld, dus statisch gezien moest dit wel kunnen lukken. Voetbalkenner Nico merkte al tijdens de warming-up op, dat hij dacht dat deze jongens toch wel wat verder waren dan de vorige tegenstanders gezien de balbehandeling. Om 11.30 uur is de aftrap en kan de wedstrijd beginnen. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden speelt PSV met een 4-mans achterhoede vandaag. In de beginfase is PSV veelvuldig in balbezit met de man meer in de achterhoede, maar kan de vooruitgeschoven middenvelders en voorhoede maar moeilijk bereiken. Dit is ook de verdienste van de tegenstander die zoals ze zeggen “goed staat”. Daarbij hebben ze in de midden de fysiek sterke aanvoerder lopen die een stap zet, terwijl wij er twee moeten zetten. Zelfs Yassin was hier een kleine jongen bij. Het duurt tot de 5e minuut voordat PSV enigszins gevaarlijk voor het doel komt. Arne speelt zich goed vrij op rechts, maar bij zijn voorzet kan Yassin net niet bij. De afgevallen bal gaat net voorbij Remco zodat de eerste mogelijkheid onschadelijk wordt gemaakt. Zoals ik al zei staat het middenveld en de achterhoede van de tegenstander goed zodat het moeilijk doorkomen is. Daarbij is het veld wat stroperig zodat ook de bal niet echt snel rond gaat. Het wordt dus afwachten en kijken wanneer er een gaatje valt. Het duurt tot de 20e minuut als Rico een opening ziet en van achteruit een versnelling plaatst en het middenveld oversteekt. Joop maakt zich op de rand van de zestien goed vrij en wordt goed ingespeeld, maar de keepster (ja ja) redt bekwaam. Vanaf de 20e minuut worden de ruimtes wat groter omdat de tegenstander nu ook wat vermoeider wordt. In de 25 minuut is er een goede pass van Tijn op Yassin die op de rand zestien staat, maar deze krijgt hem niet echt lekker onder controle. Er golven nu meer aanvallen naar het doel van Dongen. Zo schiet Arne een minuut later na een goede pass van Koen op de lat. Toch al twee/drie goede kansen genoteerd, maar nog een 0-0 op het scorebord. Op slag van de rust valt dan toch de 1-0. Koen wordt van achteruit goed vrijgespeeld en heeft deze week eens naar moeder Annemiek geluisterd omdat deze wel vaker zegt:”Er moet meer worden geschoten, ze schieten zo weinig”. Koen besluit dus van een meter of 20 uit te halen, waarna de keepster de bal niet onder controle krijgt en Joop de bal binnentikt. Zo gaat PSV toch nog met een voorsprong de rust in. Na de rust start PSV sterk en na twee minuten is het al raak. Een goede inspeelpass van Tijn bereikt Remco die zich van zijn tegenstander ontdoet en Yassin in de diepte aanspeelt. Deze laat deze kans niet onbenut en de 2-0 is een feit. In de 7e minuut is het weer raak. Een aanval uit het boekje. Koen wordt goed vrijgespeeld en zoekt de combinatie met Remco. Joop draait weg bij zijn tegenstanders en krijgt van Koen de bal in de loop mee, waarna hij beheerst de 3-0 scoort. De wedstrijd lijkt dan ook beslist. Door wat nonchalant verdedigen moet er een corner worden weggeven. De bal komt voor het doel en kan door een speler van Dongen worden ingekopt zodat het 3-1 wordt. De eerste tegentreffer is dus ook een feit. De wedstrijd wordt wat rommeliger en PSV krijgt wel enige mogelijkheden, maar er zijn in deze fase teveel slordigheden zodat het allemaal net niet is. In de 25e minuut maakt Rico van achteruit weer eens de oversteek en vindt de goed vrijgelopen Yassin, die bekwaam de 4-1 maakt en de wedstrijd in een definitief slot gooit. In de laatste minuut valt er nog een goede pass van Sem te noteren na een mooie rush van Remco, maar Yasin krijgt de bal net niet lekker mee, zodat 4-1 de eindstand wordt.
    Zo blijft PSV met 9 uit 3 koploper en hebben we volgende week een heuse topper als de nr. 2 Willem II naar de Herdgang komt.