17 mei, 16:30
Vitesse JO15-1 logo

Mohamed Nassoh

Jesse Giebels

Na twee ruime thuisoverwinningen (7-1 tegen Almere City en 8-1 tegen Den Bosch), én een schitterende toernooizege afgelopen weekend bij Charlton Athletic, trad de O15 op donderdag namiddag aan tegen Vitesse. Voor PSV de kans om de 3e plek op de ranglijst van Feyenoord over te nemen. De Eindhovenaren hebben namelijk drie punten minder, maar ook drie wedstrijden minder gespeeld. Met Vitesse trof PSV echter een lastige tegenstander. Eerder dit seizoen werden de Arnhemmers met 3-0 verslagen. Zou PSV nu wederom de drie punten weten te pakken?

De eerste redding kwam op conto van de PSV doelman Jules Janssen, die in de 3e minuut een inzet tot corner verwerkte. Het was PSV dat na 10 minuten op voorsprong kwam. De Vitesse doelman trapte de bal volledig verkeerd weg waardoor deze voor de voeten van Mohamed Nassoh belandde. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal onberispelijk van 23 meter binnen: 0-1. Even later probeerde Mohamed het nogmaals van afstand, maar ditmaal had hij geen succes. In de 19e minuut kwam PSV alsnog op 0-2 toen Mohamed bij een vrije trap de bal knap bij de tweede paal op het hoofd van Jesse Giebels legde die goed binnen knikte. Nadat Jules nog een keer goed redde bij een één op één duel, dacht iedereen dat de ploegen met een 0-2 stand zou gaan rusten. Maar dik in blessuretijd kwam Vitesse verrassend op 1-2 toen een vrije trap nog binnen werd gekopt.

Na rust zakte het niveau wat weg. Vitesse wilde wel maar kon niet echt. PSV voelde de vermoeidheid van een zwaar toernooi afgelopen weekend in de benen zakken. PSV kreeg nog wat mogelijkheden en Vitesse schoot van afstand nog een keer dreigend. Gescoord werd er niet meer waardoor PSV terecht won en zo de derde plek in beslag nam. Komende zaterdag speelt de O15 wederom. Dan tegen FC Volendam op de eigen Herdgang.

Opstelling: Jules Janssen; D'Leanu Arts, Jenson Seelt (28' Milan Vossen), Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez (53' Cel Teunen), Dylan Hopman, Mohamed Nassoh (48' Jasper Huijzer); Iggy Houben, Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch (53' Martijn Zuijderwijk).

Gele kaarten: Mylian Jimenez en Martijn Zuijderwijk.