17 april, 00:00
PSV E logo
OJC E logo

9:9
    Vandaag stond er voor de hele E-selectie een oefenwedstrijd op het programma. De tegenstander was O.J.C. uit Rosmalen. Het was geen normale oefenwedstrijd maar 9 tegen 9. Het speelveld was ook aangepast, die was namelijk iets groter dan normaal. Ook werden er 3 helften gespeeld van ieder 20 minuten. Na een lange, natte en koude winter was er vandaag voor zowel de spelers als de toeschouwers een heerlijk voorjaarszonnetje en een zeer aangename temperatuur. De eerste kans was voor de thuisclub. Uit de voorzet van Davy kwam Gregory een centimeter te kort om de bal binnen te koppen. Maar aan de andere kant was het ook oppassen voor de snelle uitbraken van de bezoekers. In de 3e minuut wist Pepijn, met gevaar voor de eigen ledematen, zo’n uitbraak goed onschadelijk te maken. Met een snelle spelhervatting zette hij Jay aan het werk. Via een mooie kapbeweging wist deze Yassin te bereiken, die op zijn beurt Koen de mogelijkheid gaf om van afstand uit te halen. Zijn inzet ging rakelings naast het doel. Halverwege het eerste bedrijf kregen de gasten een corner. Deze werd knap binnengekopt door de spits (0-1). De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en zochten “gewoon” weer de aanval. Ditmaal was het de beurt aan Tijn die via Koen de bal bij Arne zag belanden. Deze aarzelde geen moment en met een bekeken schuiver verschalkte hij de doelman (1-1). Nog voor de pauze wist de thuisclub een voorsprong te nemen. Een op rechts opgezette aanval door Gregory werd door Joop in het doel gewerkt (2-1).
    Ook na de eerste pauze was de eerste mogelijkheid voor PSV. Joey probeerde het van afstand, maar zijn schot trof geen doel. Aan de andere kant was het wel raak. Een lange bal van achteruit bereikte de spits die koelbloedig de 2-2 binnenschoot. Even leek OJC weer een voorsprong te nemen, maar Kyan wist met een prachtige redding de spits van het scoren af te houden. Daarna was het weer de beurt aan de thuisclub en dan voornamelijk Davy. Eerst zette hij Joop in vrij voor het doel. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Vervolgens gaf Davy Joey de mogelijkheid om vanaf een meter of 12 uit te halen. Ook dit schot trof geen doel. Ook de aanval opgezet aan de linkerkant van het veld door Rico, Bryan en Benjamin met Davy als eindstation, leidde niet tot een doelpunt.
    In de 3e helft vloeide de krachten langzaam maar zeker weg bij OJC en de thuisclub profiteerde optimaal van de ruimte die geboden werd. In de 43ste minuut glipte Yassin op links langs zijn tegenstander en gaf een voorzet op maat aan Sem. Met een snelle voetbeweging wist hij de bal tegen de touwen te schieten (3-2). De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Joop. Hij ontving de bal aan de linkerkant van het veld van Niels, met een weergaloze versnelling zette hij drie tegenstanders op het verkeerde been en haalde vervolgens verwoestend uit in de kruising (4-2). Halverwege de 3e helft mocht Joey opnieuw uithalen. Nu spatte zijn inzet uiteen op de lat. In diezelfde minuut mocht Niels een corner nemen aan de rechterkant van het veld. Zijn hoekschop draaide gevaarlijk in, maar de keeper kon ternauwernood redding brengen. Ook de rebound was voor Niels maar ook deze inzet werd goed gekeerd door de doelman. Drie minuten later was het dan toch raak. Een afgemeten voorzet van Joey (met links!) kwam op het hoofd van Sem. Die knikte de bal schitterend in de kruising (5-2). In de 56ste minuut vergrootte Yassin de marge naar 4. Na goed voorbereidend werk van Gregory, wist hij de doelman voor de 6e keer te passeren. Het slotakkoord was voor Koen. Na een snelle spelhervatting van Kyan op Arne, was het Koen die van afstand de eindstand op 7-2 bepaalde. Een prima uitslag tegen een fysiek sterke tegenstander.