2-3
17 april, 00:00
VVV D2 logo

Vandaag werd er in Eindhoven op de Herdgang gestreden om plaats 2 in de stand. Hier moest en zou een leuk duel te zien zijn, maar het duel PSV D3 versus VVV Venlo D2 was een wedstrijd die niet echt bol stond van de spanning. Dat neemt niet weg dat er geen goede combinaties te zien waren, maar enig navragen bevestigden mijn stelling. Het was geen wedstrijd die in onze geheugens gegrift zou blijven staan.
    Lag het aan trainer Colin die de druk niet aankon [hij had andere verplichtingen, trainen van een C team] of lag het aan het mooie weer waar onze jongens van genoten. Trainer Bastiaan nam de taak als trainer over.
    PSV onmiddellijk goed uit de startblokken met een eerste kans voor Robin maar die had nog iets te veel meelij met VVV en besloot op de doelman.
    Dat had hij niet hoeven te hebben want dit had VVV ook niet. Uit de eerste kans werd gelijk gescoord. Een hoekschop die niet weggewerkt kon worden, werd binnengekopt door een Venlo speler. Stan kansloos. 0-1.
    Cody die een bal goed recupereert op het midden kan bijna Ruud bereiken, maar er zit dan nog een VVV voet tussen. De daaruitvolgende hoekschop levert niks op.
    De hele grote rechterflank aanvaller [ bijna twee meter ] van Venlo kan nog gestuit worden door Luc , Bjorn en Lars in eerste instantie. Maar even later doet die dubbele meter onze verdedigers echt pijn door de 0-2 te scoren. Hij werd de diepte ingestuurd en steekt de bal beheerst onder Stan.
    Op een vrije trap voor PSV zet Armando zich achter de bal en ziet zijn pegel overgeduwd door de doelman van Venlo. De aansluitingstreffer was bijna een feit.
    3 minuten voor de rust dan toch PSV. Cody met een schitterende pass op Ruud en die hoeft alleen de bal nog maar in het net te knallen. Hij doet dat met veel plezier. 1-2.
    We hebben terug een wedstrijd.
    Net voor rust moet Stan nog eens alles uit de kast halen om een schot in de korte hoek te pakken. Hij doet dit prima en het blijft 1-2 tot bij de rust.

Na de rust snelle aanval van VVV, Arne pareert nog, de bal komt terug in de voet van de VVV aanvaller en Luc kan nog net de goal voorkomen. Rots in de branding, die Luc.
    Een schot van Ruud wordt nog gestopt, Robin wordt teruggefloten na een lichte fout en armando kan nog blokken op en schot van een bezoeker. Zoals je leest gaat het spel goed op en neer maar toch missen we de echte drive op VVV op te vreten.
    In de 42` minuut staat Arne nog in de zestien als die dubbele meter weer opduikt, hij vertrekt nog op tijd maar komt toch te laat bij de bal en wordt omspeelt, het staat 1-3.
    Roland die na een knappe actie zijn maatje Huseyin in stelling brengt kan rekenen op een haast perfecte afwerking, Hus kijkt naar doel en schilderd het balletje precies daar waar hij wil. Een heerlijke krul van net buiten de zestien. Bingo, 2-3.
    Bij alweer een diepe bal is Arne nu wel op tijd om te ontzetten maar de aanvaller laat het voetje hangen en trapt op de voet van Arne die niet meer door kan en vervangen moet worden door Stan.
    Bjorn , nu als linksvoor uitgespeeld, wordt mooi de diepte ingestuurd door Ruud maar kan net niet meer bij de bal.
    James heeft de laatste kans om de 3-3 op het scorebord te zetten maar zijn schot mist kracht.