17 maart, 12:45
FC Utrecht JO14-1 logo

Ruben van Bommel
  2. Wedstrijdverslag

PSV liep in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht tegen een forse nederlaag (4-1) aan. In tegenstelling tot hetgeen de uitslag doet vermoeden, was PSV bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. PSV creëerde echter weinig kansen en de mogelijkheden werden slecht uitgespeeld.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet PSV de thuisclub niet in hun spel komen. Dit leverde in de eerste vijf minuten van de wedstrijd al diverse mogelijkheden op, maar evenzo vaak leidden deze mogelijkheden niet tot echte kansen. De eerste kans van de wedstrijd voor de thuisclub betekende direct een doelpunt. In de zevende minuut werkte PSV de bal slecht weg waarna een speler van Utrecht de bal kon oppikken. Met een hard schot tekende hij vervolgens de 1-0 aan. PSV was door deze vroege achterstand niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. De thuisclub zakte echter in, liet PSV het spel maken en wachtte op fouten van PSV. Deze tactiek leverde de thuisclub in twee minuten tijd twee doelpunten op. In de 18e minuut verloor PSV de bal waardoor een speler van Utrecht vrij voor de PSV-goalie kwam. Hij omspeelde de keeper maar werd daarbij geraakt en kwam ten val. De toegekende strafschop werd benut, 2-0. In de 20e minuut speelde een speler van de thuisclub zich mooi vrij waarna hij de 3-0 kon binnenschieten. Het spelbeeld veranderde hierdoor niet, Utrecht zakte in en PSV maakte het spel. PSV speelde echter de diverse mogelijkheden slecht uit waardoor de thuisclub nauwelijks in de problemen kwam.

Vanaf het begin van de tweede helft zette PSV de thuisclub onder druk. Na drie minuten had PSV een goede kans om te scoren, maar tot twee keer toe wist PSV ook deze kans niet te benutten. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisclub en Utrecht was slechts gevaarlijk met sporadische uitvallen. In de 45e minuut leverde een uitval van Utrecht wederom een doelpunt op. Een speler van Utrecht kreeg in het strafschopgebied van PSV de bal aangespeeld waarna hij ongehinderd kon inschieten, 4-0. PSV probeerde daarna nog iets terug te doen maar de diverse kansen (een fraaie boogbal kon door de Utrecht-goalie nog net uit het doel worden getikt, een vrije trap van PSV ging net naast en een voorzet was te hard) werden niet benut. De overtuiging bij de PSV-ers ontbrak echter waardoor de kansen niet konden worden omgezet in doelpunten. Twee minuten voor tijd wist Ruben van Bommel dan toch nog de 4-1 binnen te tikken maar dit doelpunt was slechts voor de statistieken. Een geflatteerde overwinning voor de thuisclub maar dat was mede te danken aan PSV dat wel erg gemakkelijk de doelpunten weggaf.

Opstelling: Niek Schiks (36’ Kjell Peersman), Julian Kuijpers (36’ Immanuel Hagemans), Luc Netten, Matteo Dams, Sven Simons, Livano Comenencia, Iggy Houben, Milan Govaers, Jesper Uneken (36’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (36’ Ruben van Bommel).